Ειδήσεις

"Έχουμε στείλει μήνυμα ανανέωσης"

avlonitis19.jpg

Συνέντευξη του προέδρου της ΠΕΠΣΣ, Νίκου Αυλωνίτη για το σήμερα και το αύριο της σάλας

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης, μίλησε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ένωσης, δίνοντας το... στίγμα των πρώτων μηνών της θητείας του στην ηγεσία του ποδοσφαίρου σάλας.

Έκανε αποτίμηση του έργου που έχει γίνει μέχρι στιγμής, ανέφερε τα σχέδιά του για το μέλλον, αλλά και το μεγάλο εμπόδιο που υπάρχει, που δεν είναι άλλο το οικονομικό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη "στροφή" που κάνει η ΠΕΠΣΣ μέσω της ιστοσελίδας της και των social media, ώστε να καταστεί πιο διαδραστική και πιο ενημερωτική.

Μια μίνι αποτίμηση για τους πρώτους μήνες στην ηγεσία της ΠΕΠΣΣ;

"Θεωρώ πως έχει γίνει ένα καλό ξεκίνημα, ειδικά σε σημεία όπως η τηλεοπτική μετάδοση στους περσινούς τελικούς, αλλά και το Champions League που φέραμε στην Ελλάδα. Το γυναικείο πρωτάθλημα που ξεκίνησε, η ανανέωση της συνεργασίας μας με τη Stoiximan και την 24Media, καθώς και την IdEF και την εταιρία Europcar. Αυτά ήταν κομβικά σημεία στη νέα μας θητεία και είχαν απήχηση στον κόσμο. Έστειλαν ένα μήνυμα ανανέωσης".

Τι να περιμένουμε από την Ένωση το προσεχές διάστημα;

"Βραχυπρόθεσμα έχουμε ανανεώσει τα πρωταθλήματα. Προσθέσαμε δυο κατηγορίες ώστε να έχουμε ποδοσφαιριστές έτοιμους, όταν φτάσουν σε μια ηλικία. Η φιλοδοξία μας είναι να ενισχύσουμε οικονομικά την Ένωση μέσω χορηγικών προγραμμάτων και ο μεγάλος στόχος μας είναι η διάδοση του αθλήματος πανελληνίως.΄Έχουμε και το Καρπενήσι πλέον και περιμένουμε και άλλες ομάδες από την περιφέρεια".

Τόσα χρόνια ως παράγοντας και τώρα ως πρόεδρος, βλέπεις την πρόοδο του αθλήματος;

"Είμαι 23 χρόνια στο χώρο. Σίγουρα είχαμε μια έκρηξη από το 2011 ως το 2013 με την ηγεσία του κ. Μαρινάκη για όσο κράτησε. Μετά η αλήθεια είναι πως έγινε μια κοιλιά και θεωρώ το ότι η διοίκηση αυτή βγήκε στις εκλογές με πολύ μεγάλη δυναμική, σημαίνει πως μας βλέπουν ως την ελπίδα του futsal. Αυτούς τους 6-7 μήνες το Δ.Σ. δουλεύει άψογα και συμμετέχουν όλοι. Στα προηγούμενα Δ.Σ. αυτό δεν συνέβαινε. Δούλευαν 1, 2 ή 3 άτομα, άρα φαίνεται η διαφορά. Αυτή είναι η διασφορά και ο κόσμος μας βλέπει, μας χαμογελάει και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε εμάς".

Πλέον, βρίσκεσαι στην "καρδιά" των γεγονότων. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα, τα οποία δυσκολεύουν το έργο σας;

"Το βασικό εμπόδιο που υπάρχει, είναι το οικονομικό. Οι πόροι για να πετύχουμε κάποια πράγματα. Έχουμε μια μεγάλη βοήθεια από τον κ. Φούσεκ. Έχουμε συνεχείς συναντήσεις σε επίπεδο τεχνογνωσίας, οργάνωσης και διοίκησης. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει να μας βοηθήσει οικονομικά μέσω κάποιων προγραμμάτων της UEFA".

Τέλος, η ΠΕΠΣΣ στοχεύει στην αναβάθμιση και του δικού της προϊόντος μέσω της επίσημης σελίδας της και των social media. Θέλει να γίνει πιο διαδραστική και ενημερωτική. Ένα σχόλιό σου...

"Στην εποχή που ζούμε, τα social media είναι τo "Α και Ω". Είναι το σημσντικότερο όλων. Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει τι είναι το ποδόσφαιρο σάλας. Δεν έχουν καταλάβει όλοι ότι είναι το 5Χ5. Ήταν μια στρατηγική κίνηση για μας, αναμενόμενη κατά τη δική μας σκέψη και ο κόσμος την αναζητούσε. Ανανεώθηκαν διάφορες συνεργασίες και έγιναν καινούργιες, ώστε να προχωρήσει το κομμάτι αυτό".