Ειδήσεις

"Στόχος μας ο πρωταθλητισμός"

nikolakopoulos.jpg

Ο Διονύσης Νικολακόπουλος μίλησε στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ και αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του Ηνίοχου για να κάνει πρωταθλητισμό από την επόμενη σεζόν

Οι στόχοι του Ηνίοχου δεν περιορίζονται, ούτε περιχαρακώνονται. Θέλει να φτάσει ψηλά, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, να δημιουργήσει συνθήκες πρωταθλητισμού. Γι' αυτό άλλωστε και οι διοικούντες την ιστορική ομάδα βάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, ώστε από την επόμενη σεζόν να μπορεί να διεκδικεί τίτλους.

Ο προπονητής του Ηνίοχου, Διονύσης Νικολακόπουλος, μίλησε στο 5X5hellas και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν την ομάδα του, τα σχέδιά της, το πρωτάθλημα και όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν, ώστε η ελληνική σάλα να προοδεύσει ακόμα περισσότερο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ο Ηνίοχος ακόμα και τώρα κάνει μεταγραφές και βλέπουμε ότι είναι ίσως η πιο δραστήρια ομάδα της κατηγορίας. Πόσο ψηλά έχει μπει ο πήχης;

"Ο πήχης κάθε φορά τοποθετείται ακόμα και πιο ψηλά. Φέτος η ομάδα προσπάθησε να ενισχυθεί με κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές και με κάποιος ελπιδοφόρους νέους με εμπειρίες από ομάδες πρωταθλητισμού το καλοκαίρι, αλλά δεν τα κατάφερε όπως θα θέλαμε νωρίτερα για διάφορους λόγους, ευτυχώς έστω και αργά καταφέραμε να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας για αυτό τον λόγο ακόμα και σήμερα που μιλάμε γίνονται μεταγραφές (και μέχρι 31/10 ίσως γίνει κάτι ακόμα χαχα). Σίγουρα ο στόχος είναι η είσοδος playoffs και από εκεί και πέρα θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μας αξίζει".

Βάσει προγραμματισμού, πότε θα μπορέσει η ομάδα σας να σκέφτεται τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

"Ο Ηνίοχος έκανε ένα restart το 2016 με νέα διοίκηση με πλάνο 5ετιας και στόχο να μπει σφήνα στους μεγάλους της κατηγορίας. Κατάφερε στην 2η χρονιά του να πάρει το πρωτάθλημα της Futsal Football League, πέρσι να παραμείνει στην κατηγορία κάνοντας έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο, ενώ φέτος θέλουμε να κάνει αισθητή την παρουσία του με την είσοδο στα Playoff και με μία καλή πορεία εκεί. Στόχος μας του χρόνου είναι να έχουμε στην ομάδα ένα σύνολο/παρέα που να έχει όρεξη για δουλεία τόσο ατομική όσο και ομαδική, ώστε να μπορεί να φτάσει στην διεκδίκηση και γιατί όχι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Πόσο βάρος ρίχνει ο Ηνίοχος στις μικρές ηλικίες; Το παραγωγικό κομμάτι είναι βασικός σας στόχος;

"Αν μια ομάδα θέλει να έχει μέλλον πρέπει να δείχνει το βάρος της στις αναπτυξιακές ηλικίες. Άλλωστε, η ομάδα από την ημέρα της ενεργοποίησης του αντρικού τμήματος ξανά το 2016 είχε και έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της, και μάλιστα υπάρχει και καλό υλικό από κάτω που έρχεται, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την πρώτη σε τίτλους ακαδημία στο ποδόσφαιρο σάλας. Στόχος μας κάποια στιγμή να μπορούμε να έχουμε ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στην Εθνική Ελλάδας και να προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου".

Θεωρείς ότι ο ερχομός ξένων παικτών και προπονητών από πιο προηγμένες χώρες θα βοηθούσε το άθλημα να αναπτυχθεί περαιτέρω;

"Στις συνθήκες που δουλεύουν η πλειοψηφία από τις ομάδες δεν νομίζω ότι την παρούσα στιγμή θα βοηθούσαν την ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Πρέπει να πέσει μεγάλο βάρος στις αναπτυξιακές ηλικίες περισσότερο από τις ομάδες, ώστε οι νεαροί αθλητές που θα στελεχώνουν τις ανδρικές ομάδες να έχουν αφομοιώσει τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου σάλας. Όταν γίνει αυτό και βελτιωθούν όλα τα προβλήματα των ομάδων γήπεδα προπόνησης, φυσιολογικές ώρες, σωστή στελέχωση των προπονητικών staff, καθώς και συνεχής βελτίωση και εκπαίδευση των ελλήνων προπονητών, τότε θα βοηθούσε και ο ερχομός ξένων χωρίς να χάνεται όμως το ελληνικό στοιχείο των ομάδων (σαν χώρα έχουμε μια ξενομανία) γιατί δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα σε ταλέντο από τους ξένους. Η γνώμη μου είναι να δοθούν οι σωστές συνθήκες για πραγματική δουλεία και όταν φτάσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο μας όλοι προπονητές και παίχτες μετά να κοιτάξουμε εκτός συνόρων για περαιτέρω κριτική και ενίσχυση".

Σε σχέση με πέρυσι πώς το βλέπετε το πρωτάθλημα ποιοτικά και οργανωτικά; Διότι γίνεται μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του προϊόντος.

"Είναι σε γενική ομολογία το ποιο δυνατό πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα τόσο οργανωτικά όσο και ποιοτικά. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλους στην μέρα τους. Σίγουρα η ΠΕΠΣΣ έχει κάνει βήματα προόδου με την έλευση νέων χορηγών πρωταθλημάτων, όπως και με την προβολή των αγώνων στην Α αλλά και Β και με τις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών δίνουν έναν άλλο τόνο στις παραγωγές των αγώνων δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο σε νέους ποδοσφαιριστές να δώσουν το στίγμα τους στα δρώμενα του ελληνικού Futsal αλλά και κίνητρο να πάρουν μια μεταγραφή στο μέλλον γιατί όχι και σε ομάδες εκτός συνόρων".

Ποια είναι εκείνα τα συστατικά που κατά τη γνώμη σου θα δώσουν στη σάλα τη δική της θέση στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας;

"Εκτιμώ πως πρώτο και καλύτερο είναι να αποκτήσει δική της μέρα η σάλα, ώστε η προβολή της να μην πέφτει πάνω σε αγώνες του κλασσικού. Από εκεί και πέρα πρέπει η κάθε ομάδα να κερδίσει τον κόσμο της περιοχής της. Για παράδειγμα η επαρχεία μπορεί να το κάνει εύκολα και σε μεγάλο βαθμό φτάνει να της δώσεις ένα όμορφο θέαμα γιατί αυτό ζητάει ο κόσμος. Τα παραπάνω μαζί με την κίνηση να μπει το ποδόσφαιρο σάλας στα σχολεία θα δώσουν την κατάλληλη ώθηση για να έρθουν και επενδύτες που θα δώσουν και την οικονομική ενίσχυση που πάντα χρειάζεται, ώστε να δούμε το άθλημα που υπηρετούμε να φτάνει στα επίπεδα που το έχουμε φανταστεί".