Ειδήσεις

Καρασάββας: "Δεν υπάρχει ταβάνι στα όνειρα"

karasavvas.jpg

Ο θρύλος της ελληνικής σάλας, Κώστας Καρασάββας, μίλησε στο 5x5hellas.gr για τη δουλειά που γίνεται στο Νέο Ικόνιο

Ένα από τα πιο φιλόδοξα, ελπιδοφόρα και ελκυστικά πρότζεκτ στο ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας είναι αυτό του Νέου Ικόνιου. Ο Κώστας Καρασάββας, ένας θρύλος του αθλήματος στη χώρα μας, έχει διπλό ρόλο, παίκτη και προπονητή.

Ο ίδιος έχει αναλάβει να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά την δική του εμπειρία, τις παραστάσεις και την τεχνογνωσία του. Κατά βάση είναι ο προπονητής, αλλά όποτε χρειάζεται, βρίσκεται και στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει χείρα βοηθείας.

Μιλώντας στο 5x5hellas.gr, αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στο Νέο Ικόνιο με νεαρά παιδιά, στους στόχους που υπάρχουν, στα δικά του όνειρα, ενώ είπε και την άποψή του για το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Νεανικό σύνολο, φρέσκο με πολλές φιλοδοξίες. Ποιο είναι το ταβάνι για το Νέο Ικόνιο;

"Είμαστε μία ομάδα που το ρόστερ της σε ένα ποσοστό περίπου 90% αποτελείται από παιδιά κάτω των 21 και σε αυτά τα παιδιά οφείλουμε να μάθουμε να μην βάζουν ταβάνι στα όνειρά τους και μέσα από την δουλειά να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο και έτσι θα ανεβαίνει και το επίπεδο της ομαδας".

Πόσο σας εξιτάρει να δουλεύτε με νέα και ακατέργαστα παιδιά που μπορείτε να πλάσετε;

"Είναι κάτι που πάντα μου άρεσε, πάντα είχα πολύ καλή επαφή με τα νέα παιδιά και πάντα μου άρεσε να βοηθάω νέα παιδιά να βελτιώνονται και ως αθλητές και ως άνθρωποι. Αυτό το είχα και εγώ ως αθλητής".

Ο φετινός στόχος σας ποιος είναι;

"Είμαστε μια ομάδα που έχει αρκετά παιδιά με ταλέντο, αλλά δεν ξέραμε να παίζουμε futsal και ο στόχος που βάλαμε με τον Θανάση Ζάχο και τους αθλητές μας είναι να γίνουμε πιο φουτσαλική ομάδα και μέσα από αυτό θα έρθουν οι καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα".

Πώς αισθάνεσαι που σε αυτή την ηλικία έχεις επιστρέψει στη δράση και παίζεις με παιδιά που έχουν τα μισά του χρόνια;

"Εντάξει, στην ουσία δεν είμαι ενεργός ως ποδοσφαιριστής, δεν παίζω σε όλα τα παιχνίδια και σε όσα παίζω, αγωνίζομαι μόνο όταν και όσο χρειάζεται και στόχος μου είναι γρήγορα να μην χρειάζεται καθόλου".

Ένα σχόλιο για το επίπεδο του πρωταθλήματος αγωνιστικά και οργανωτικά...

"Δυστυχώς, θα μπορούσε να είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο το πρωτάθλημά μας, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να ελκύουμε νέα παιδιά στο futsal. Αν και τώρα υπάρχει καλύτερη ενημέρωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το θετικό είναι ότι πλέον υπάρχει η τεχνογνωσία και έχει γίνει πιο ταχυδυναμικό το futsal".