Ειδήσεις

"Έχω θέληση και δίψα, γίνεται εμμονή το γκολ"

stavrakopoulos.jpg

Συνέντευξη με τον πρώτο σκόρερ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, τον Χαράλαμπο Σταυρακόπουλο του Δούκα

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής με 20 γκολ είναι ο Χαράλαμπος Σταυρακόπουλος. Ο άσος του Δούκα μίλησε στο 5x5hellas.gr για την δική του απόδοση ως τώρα, τη βοήθεια από τους συμπαίκτες του, την πορεία των μπλε, τη μάχη τίτλου και έκανε το σχόλιό του και για τη φετινή Stoiximan.gr Futsal Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Είναι αυτοσκοπός σου η πρωτιά στη λίστα των σκόρερ ή σκέφτεσαι μόνο τνα θα σκοράρεις για το καλό της ομάδας σου;

"Σίγουρα ένας επιθετικογενής παίκτης όπως εγώ σκέφτεται αρκετά το σκοράρισμα και ουσιαστικά του γίνεται 'εμμονή' το γκολ. Αν αυτά τα γκολ όμως δεν συνοδευτούν με νίκες και τίτλους για την ομάδα του, τότε δεν έχουν καμία αξία. Οπότε, σίγουρα πρώτο και κυριότερο μέλημά μου είναι το καλό της ομάδας και κατά πόσο μπορώ να συμβάλλω με αυτά τα γκολ που πετυχαίνω στο να κερδίζουμε τους αγώνες μας".

Σε σχέση με πέρυσι είσαι πιο ικανοποιημένος από τον εαυτό σου ή κινείσαι στα ίδια επίπεδα;

"Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω τον εαυτό μου και να τον συγκρίνω με πέρυσι. Κλείνοντας τον πρώτο γύρο πέρυσι, είχα πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με φέτος (20 γκολ). Αλλά το ταμείο πάντα γίνεται το Μάιο, όταν κρίνονται και οι δυο τίτλοι της χρονιάς".

Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις δουλέψει περισσότερο και βλέπουμε να έχεις μια καλή παραγωγικότητα;

"Το τελείωμα των φάσεων είναι ένα στοιχείο που σίγουρα απαιτεί προπόνηση και εξάσκηση, αλλά πέρα από αυτό είμαι της άποψης ότι ένας αθλητής ή το έχει μέσα του το σκοράρισμα ή όχι. Σίγουρα, προπονούμαι αρκετά πάνω στις εκτελέσεις και στα τελειώματα των φάσεων, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η θέληση και η δίψα που έχω για να σκοράρω".

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι συμπαίκτες σου σε όλο αυτό;

"Ειδικά στο άθλημά μας, για να πετύχει ένας παίκτης γκολ, πρέπει να πάνε αρκετά πράγματα σωστά. Γι' αυτό το λόγο, οι συμπαίκτες μου έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης στα τέρματα που πετυχαίνω κάθε χρόνο, όχι μόνο φέτος. Ξέρουν πώς κινούμαι και με τροφοδοτούν κατάλληλα, όταν και όποτε πρέπει".

Ο Δούκας συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από τους δυο τίτλους;

"Αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε κατακτήσει δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, τότε δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι ξεκινάμε με στόχο το νταμπλ. Γνωρίζοντας φυσικά το μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει, ειδικά φέτος".

Θεωρείς ως πρώτο φαβορί την πρωτοπόρο ΑΕΚ που σας έχει νικήσει δυο φορές φέτος ή έχετε τις ίδιες πιθανότητες να κόψετε πρώτοι το νήμα στο φινάλε της σεζόν;

"Η ΑΕΚ σίγουρα είναι φαβορί και φέτος για τον τίτλο. Και γιατί τον κατέκτησε πέρυσι και έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους και γιατί δυνάμωσε αισθητά το καλοκαίρι και λόγω ετοιμότητας και δεσίματος της ομάδας, καθώς έχει ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία της λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Και αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογία, όπου είναι μόνη πρώτη και με απόσταση από τους διώκτες της".

Ένα σχόλιο για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος...

"Παρακολουθούμε σίγουρα ένα εντυπωσιακό και αμφίρροπο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Με αρκετές εκπλήξεις, με πολλές ισοπαλίες και με μερικούς πολύ θεαματικούς αγώνες από άποψη διακυμάνσεων και σκοραρίσματος. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί έτσι μέχρι και τα playoffs και φυσικά ας νικήσει ο καλύτερος".