Ειδήσεις

Άλλαξε κάτοχο προσωρινά η κορυφή

nike12.JPG

Τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια της εμβόλιμης αγωνιστικής έχουν διεξαχθεί, ενώ το προσεχές τριήμερο (14-16/12) συνεχίζεται το πρωτάθλημα

Ο Δούκας διάγει περίοδο φόρμας, συνδυάζει θέαμα με ουσία και -έστω και προσωρινά- πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος, μετρώντας 32 βαθμούς, έναντι 30 της ΑΕΚ που έχει όμως ματς λιγότερο. Η ομάδα του Κώστα Ρούπτσου επικράτησε στο ΔΑΪΣ με 10-0 του Ερμή, που ήταν τυπικά γηπεδούχος. Στους 16 βαθμούς παρέμεινε η ομάδα του Ζωγράφου. Καρέ τερμάτων σημείωσε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Χαράλαμπος Σταυρακόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Σαλαμίνας στο κλειστό της Πολιτείας. Το τριφύλλι επικράτησε με 9-3 και έφτασε τους 29 βαθμούς, ενώ οι νησιώτες έμειναν στους επτά, χάνοντας για 11η φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Χατ τρικ από τους Ηλιάδη και Γουρδομιχάλη.

Τέλος στο σερί των καλών αποτελεσμάτων του Νέου Ικόνιου έβαλε η Ολυμπιάδα Αγίας Παρασκευής. Η ομάδα του Παναγιώτη Μπαλάφα πέρασε νικηφόρα από το Πέραμα, επικρατώντας με 6-2 και έφτασε τους 29 βαθμούς έπειτα από 13 αγωνιστικές. Όσο για το Ικόνιο, είναι στην 8η θέση με 13 βαθμούς και θα παλέψει όσο μπορεί για την εξάδα.

Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη απέναντι στον Ηνίοχο πανηγύρισε η Επίλεκτη Ακαδημία Αθήνας. Η ομάδα του Δημήτρη Κουνταρδά επιβλήθηκε με 6-3 στο Χολίδειο και έφτασε τους 12 βαθμούς, ενώ αυτή του Διονύση Νικολακόπουλου παρέμεινε στους 18 και είναι 6η.

Στις 18 Δεκεμβρίου (19:00), η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο κλειστό του Εσπέρου με την ουραγό Καλλιθέα, ενώ στις 28/12 (11:00) το Ρέθυμνο φιλοξενεί στο "Μελίνα Μερκούρη" τον Μινώταυρο.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΙΛΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εξάλλου, το τριήμερο 14 με 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το Σάββατο, 14/12, στις 18:15 η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από δυο σερί ήττες, υποδεχόμενο το Νέο Ικόνιο στο κλειστό του Καματερού. Στις 20:00, ο Δούκας παίζει στο Ρέθυμνο και έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει ένα ακόμη τρίποντο.

Στη μάχη της εξάδας, ο Ηνίοχος αναμετράται με τον Ερμή Ζωγράφου (14/12, 22:00) στο κλειστό "Αντώνης Φώτσης". Η ομάδα του Διονύση Νικολακόπουλου είναι στο +2, βρίσκεται στις θέσεις των playoffs και θέλει να αποσπαστεί. Στον αντίποδα, η ομάδα του Θανάση Τσακανίκα με νίκη περνάει μπροστά και με ισοπαλία παραμένει κοντά.

Την Κυριακή (15/12, 17:00), η Σαλαμίνα θέλει βαθμούς για να κάνει άλμα παραμονής και υποδέχεται την Elite που προέρχεται από σπουδαίο τρίποντο κόντρα στον Ηνίοχο. Στις 21:00, στο κλειστό του Εσπέρου η Καλλιθέα κυνηγάει την έκπληξη απέναντι στον ανεβασμένο Παναθηναϊκό, ενώ την Δευτέρα (16/12, 22:00) το πρόγραμμα κλείνει με το ντέρμπι Ολυμπιάδα - Μινώταυρος στη μάχη της τετράδας.