Ειδήσεις

Εδραιώθηκε στην κορυφή η ΑΕΚ

ballfutsal.jpg

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Δούκα και εδραιώθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα το Νέο Ικόνιο

Μπορεί το θέαμα να μην ήταν το καλύτερο δυνατό στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Δούκα για την 16η αγωνιστική της Stoiximan.gr Futsal Super League, παρ' όλα αυτά η Ένωση κατάφερε να πάρει το τρίποντο με 1-0 στο κλειστό του Καματερού και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs.

Η ομάδα του Γιάννη Ζιάβα πανηγύρισε την 14η φετινή της νίκη και έφτασε τους 42 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον Δούκα, ο οποίος δεν σκόραρε στο ντέρμπι και μοιραία δεν μπόρεσε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον, θα προσπαθήσει να μην έχει άλλη απώλεια βαθμών ως το φινάλε και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Ο Δελλαπόρτας ήταν ο μοναδικός σκόρερ του αγώνα.

Τη αγωνιστική του άνοδο επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα χρονιά. Οι πράσινοι επικράτησαν με 12-1 του Νέου Ικόνιου στο Πέραμα και έφτασαν τους 35 βαθμούς, έχοντας και ματς λιγότερο, αυτό με την Elite στην Πολιτεία. Αυτή ήταν η 11η νίκη του τριφυλλιού, ενώ το Ικόνιο έμεινε στην 8η θέση και τους 16 βαθμούς. Η διαφορά στο σκορ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το 3-1 των πράσινων έγινε 12-1 με εννέα αναπάντητα τέρματα.

Το 2020 μπήκε άσχημα για την Ολυμπιάδα και καλά για τον Ηνίοχο. Στη μεταξύ τους αναμέτρηση, η ομάδα του Διονύση Νικολακόπουλου επιβλήθηκε 3-0 στο κλειστό “Αντώνης Φώτσης”. Δυο γκολ πέτυχε ο Δημακόπουλος και ένα ο Μπεγκάι για τους νικητές, που μετρούν 27 βαθμούς και βρίσκονται στην έκτη θέση που οδηγεί στα playoffs.

Ο Μινώταυρος έκανε ποδαρικό με το... δεξί στη νέα χρονιά. Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, η ομάδα των Σοϊλεμέ – Κεραμυδά επικράτησε με 8-2 της Καλλιθέας στο κλειστό του Εσπέρου και πλησίασε την 4η Ολυμπιάδα στους τέσσερις βαθμούς, έχοντας και ματς λιγότερο (με το Ρέθυμνο εκτός έδρας). Οι γηπεδούχοι παραμένουν στην τελευταία θέση, ισοβαθμώντας με το Ρέθυμνο στους τέσσερις πόντους. Χατ τρικ σημείωσαν οι Σινομάτι και Τσέβης.

Αν ο Ερμής Ζωγράφου ήθελε να μείνει ζωντανός στη μάχη της εισόδου στα playoffs, έπρεπε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Elite. Όπερ και εγένετο, με την ομάδα του Θανάση Τσακανίκα να επικρατεί με 1-3 στο Χολίδειο και να διατηρείται στο -5 από τον έκτο Ηνίοχο. Τέλος, απομένει να γίνει το ματς της Σαλαμίνας με το Ρέθυμνο για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική.