Ειδήσεις

Σταυρακόπουλος: "Το ελληνικό futsal είναι εδώ"

xnt_9431.jpg

Ο Χαράλαμπος Σταυρακόπουλος μίλησε στο 5x5hellas.gr για τη μεγάλη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον όμιλο της Μάλτας

Ο Χαράλαμπος Σταυρακόπουλος είναι το πρώτο "κανόνι" της ελληνικής σάλας. Ο ποδοσφαιριστής του Δούκα ήταν από τους στυλοβάτες της Εθνικής μας στην πρόκρισή της στα playoffs των προκριματικών του Euro 2022, πετυχαίνοντας χατ τρικ στον κρίσιμο τελευταίο αγώνα με τη Σουηδία.

Ο διεθνής άσος μίλησε στο 5x5hellas.gr για τη μεγάλη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον όμιλο της Μάλτας, για την συνέχεια της διοργάνωσης, για τα μυστικά της επιτυχίας της γαλανόλευκης και για την δική του απόδοση και πορεία.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Σκοράρεις κατά ριπάς με τα μπλε του Δούκα, σκοράρεις και με τα γαλανόλευκα της Εθνικής. Είσαι στην καλύτερη φάση της καριέρας σου;

"Πιστεύω πως ναι! Όταν έχεις την τύχη να πετυχαίνεις χατ τρικ και να βοηθάς την Εθνική σου ομάδα να προκρίνεται στην επόμενη φάση, αρκεί για να πεις ότι είσαι στην καλύτερη φάση της καριέρας σου. Πόσο μάλλον όταν και εντός συνόρων καταφέρνω με τα γκολ μου να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει αγώνες".

Στείλατε ένα μήνυμα προς όλους ότι το ελληνικό futsal είναι εδω και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΠΟ κατά βάση;

"Το ελληνικό futsal είναι εδώ ούτως ή άλλως. Όσοι ταξιδέψαμε στην Μάλτα, απλά υπενθυμίσαμε στον κόσμο ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο στην χώρα μας, πέρα από μαχητικότητα και ψυχή. Πέρα από μια καλύτερη οργάνωση και μια μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΠΟ, δεν έχουμε να ζήλεψουμε τίποτα από τις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες".

Ποιος είναι ο πήχης των προσδοκιών για την συνέχεια της διοργάνωσης;

"Σίγουρα θέλουμε μια καλή κλήρωση για τους αγώνες play off που ακολουθούν τον Απρίλιο. Το βασικότερο είναι ότι οι αγώνες είναι διπλοί, οπότε θα έχουμε την χαρά να παίξουμε στην Ελλάδα τον έναν από τους δυο πολύ σημαντικούς αγώνες. Από 'κει και πέρα, αν παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, ευελπιστούμε ότι μπορούμε να περάσουμε΄".

Υπήρξε στιγμή που απογοητευτηκες ότι μπορεί να μην τα καταφέρναμε;

"Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Από την πρώτη μέρα του τουρνουά μέχρι και το ματς-τελικό με τη Σουηδία, πίστευα πολύ στην ομάδα και δείχναμε διαρκώς βήματα προόδου και πως πραγματικά διψάμε γι' αυτή την πρόκριση. Τελικά δικαιωθήκαμε. Ομολογουμένως αγχωθήκαμε λίγο, αλλά τα καταφέραμε".

Τα σημεία-κλειδιά για να έρθει αυτή η επιτυχία...

"Το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους παίκτες, ίσως είναι αυτό που μας βοηθάει περισσότερο απ' όλα. Η όρεξη που έχουμε για διάκριση και για να πάμε την Εθνική ένα βήμα πιο μπροστά. Η προετοιμασία των αγώνων και το διάβασμα των αντιπάλων από τον προπονητή μας, Γιάννη Ζιάβα. Και φυσικά η αυταπάρνηση που δείξαμε και στα τρία ματς και η ψυχή και η ενέργεια που ανέκαθεν χαρακτήριζε την Εθνική μας".