Ειδήσεις

Ηλιάδης: "Δίψα"

iliadis.jpg

Ο Άκης Ηλιάδης μίλησε στο 5x5hellas.gr και αναφέρθηκε στις μάχες με τον Ηνίοχο, στον Δούκα και στην προσπάθεια για να έρθει το πρώτο πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με 2-0 νίκες το εμπόδιο του Ηνίοχου και ανταμώνει με τον Δούκα στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Futsal Super League. O Άκης Ηλιάδης μίλησε στο 5x5hellas.gr και αναφέρθηκε στις μάχες με τους γαλάζιους, στις επικείμενες αναμετρήσεις με τον ΑΣΕΔ, στην προσπάθεια για να έρθει το πρώτο πρωτάθλημα και στην δική του απόδοση την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Περάσατε το πρώτο εμπόδιο κοντρα σε έναν δυνατό Ηνίοχο. Ένα σχόλιο για τη σειρά και αν ήταν αυτοσκοπός να μην πάει η σειρά σε τρίτο ματς, ώστε να εξοικονόμησετε δυναμεις...

"Θέλω καταρχάς να συγχαρώ την ομάδα του Ηνίοχου. Ηταν πολύ ανταγωνιστική και στα δύο ματς. Εμείς καταφέραμε να προκριθούμε έχοντας θετικά αλλά και αρνητικά διαστήματα και χαρακτηριστικά στις αναμετρήσεις. Σκοπός μας απ την αρχή της αγωνιστικής σεζόν είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την απόδοση μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας, Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ζήτημα εξοικονόμησης δυνάμεων δεν υφίσταται. Μπαίνουμε στο γήπεδο μόνο για τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση χωρίς περαιτέρω σκέψεις. Κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να είμαστε αυτοί που πρέπει στα playoffs".

Τωρα έρχεται η σειρά του Δουκα, με την τελευταια... μνήμη απο τον συγκεκριμένο αντιπαλο να μην είναι καλή. Τι θα πρέπει να αλλάξετε για να φτάσετε στην πρόκριση;

"Ο Δούκας είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος που τερμάτισε πάνω από εμάς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μας κέρδισε δύο φορές. Δεν το ξεχνάμε και τον σεβόμαστε γνωρίζοντας την αξία των παικτών του και ατομικά. Ως εκεί όμως. Μπαίνουμε στην 4αδα αποφασισμένοι. Θέλουμε να περάσουμε και φέτος στους τελικούς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να «σφίξουμε» την άμυνά μας, να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας".

Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός έφτανε στην πηγή αλλά δεν έπινε νερό. Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που κατά την άποψή σου μπορεί να οδηγήσει φέτος την ομάδα στον τίτλο;

"Η φανέλα του Παναθηναικού είναι βαριά και απαιτεί πρωταθλητισμό και τίτλους. Δεν είναι κλισέ, είναι η πραγματικότητα. Είναι κάτι που γνωρίζουμε και γι αυτό προσπαθούμε καθημερινά. Λεπτομέρειες στέρησαν τίτλους την περασμένη διετία και σ αυτές επικεντρωνόμαστε. Απο κει και πέρα, προσωπικά είμαι πεπεισμένος οτι η δίψα όλων μας για τον πρώτο «πράσινο» τίτλο σε συνδυασμό με το ταλέντο και την πληρότητα του ρόστερ φέτος μπορούν να οδηγήσουν στην επικράτηση".

Πώς κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα στο σύνολο του ως τώρα;

"Το πρωτάθλημα την τελευταία τριετία έχει γίνει σαφώς πιο ανταγωνιστικό. Το δείχνουν τα αποτελέσματα καθ όλη τη διάρκεια της κάθε σεζόν αλλά κυρίως η έκβαση των playoffs με αποκορύφωμα την ανάδειξη του πρωταθλητή σε 5ο τελικό στα πέναλτυ! Φέτος η ΑΕΚ έδειξε πιο έτοιμη και ισχυρή στο ξεκίνημα αλλά προιόντος του πρωταθλήματος είδαμε πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια και συναρπαστικό φούτσαλ ειδικά απο τις ομάδες της πρώτης 6αδας. Εύχομαι αυτό να συνεχιστεί σε 4αδα και τελικούς. Το έχει ανάγκη το άθλημά μας!".

Τέλος, από την δική σου απόδοση φέτος είσαι ικανοποιημένος; Βρίσκεσαι στα στάνταρ που επιθυμείς;

"Σε λίγες μέρες κλείνω τα 39 και η φετινή σεζόν είναι η 18η αν τα μετράω σωστά στο ποδόσφαιρο σάλας. Νομίζω έχω ξεπεράσει εδώ και λίγο καιρό τα «καλά» ποδοσφαιρικά χρόνια όπως λέγεται δημοσιογραφικά. Ωστόσο αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και με αρκετή προσπάθεια στην προπόνηση θεωρώ οτι έκανα καλές εμφανίσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ανέκαθεν πάντως έβαζα σαν έναν επιπλέον στόχο την ατομική αγωνιστική άνοδο στα play off. Εύχομαι να τον πετύχω το ερχόμενο διάστημα και να βοηθήσω τον Παναθηναικό να κατακτήσει το νταμπλ!".