Ειδήσεις

Μαυράκης: "Έχω αποχωριστεί αγαπημένα πρόσωπα"

mavrakhs.jpg

Ο προπονητής της Καλλιθέας, Σταύρος, Μαυράκης, μίλησε στο 5x5hellas.gr για την καθημερινότητα στην εποχή του κορονοϊού και το ποδόσφαιρο σάλας

Το 5x5hellas.gr συνεχίζει τον κύκλο των συνεντεύξεών του με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου σάλας στην εποχή του κορονοϊού, που έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας. Όλα είναι πλέον διαφορετικά και τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς Covid-19.

Αυτή τη φορά, ο λόγος πήγε στον προπονητή της Καλλιθέας, Σταύρο Μαυράκη, ο οποίος περνάει τον δικό του Γολγοθά. Είναι αναγκασμένος να αφήσει την οικογένειά του για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα του, αλλά δεν χάνει το κουράγιο και την πίστη του. Πάντως, δηλώνει ικανοποιημένος με τις κυβερνητικές ενέργειες μέχρι στιγμής.

"Μείνετε σπίτι, βοηθήστε όλοι να βγούμε αλωβητοι από όλο αυτό και να είμαστε πάλι στα γήπεδα χωρίς να λείπει κανενας", ανέφερε ο πολύπειρος κόουτς.

Παράλληλα, η κουβέντα πήγε και στη σάλα, όπου -όταν επανεκκινήσει το πρωτάθλημα- η ομάδα του θα δώσει τη μάχη της παραμονής, ενώ απάντησε και για τα πλέι οφ και τη μάχη για τον τίτλο. Όλα είναι ρευστά και ανοικτά σύμφωνα με τον ίδιο, αν και του έχει κάνει θετική εντύπωση ο φετινός Δούκας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πώς βλέπετε την κατάσταση με τον κορονοϊό και πώς είναι η δική σας καθημερινότητα;

"Είμαστε σε μια προτογνωρη κατάσταση που θα πρέπει να διαχειριστουμε με ατομικη ευθύνη και υπομονή. Εγώ έχω αποχωριστεί αγαπημένα πρόσωπα όπως τα παιδιά μου και την γυναίκα μου για να βρίσκομαι κοντά στη μητέρα μου, η οποία έχει αυτοάνοσο νόσημα και είμαι απομονωμένος σε περιοχή εκτός κέντρου Αθήνας για να της παρέχω τα βασικά (φάρμακα, σίτιση). Κάνω υπομονή όπως όλοι μας".

Είστε ικανοποιημένος με την διαχείριση από τη χώρα μας ως τώρα και από τα μέτρα;

"Για πρώτη φορά βλέπω ότι η χώρα μας είναι ενεργή και άκρως επιθετική σε αυτόν τον ιό και αυτό είναι κάτι που με έχει εκπλήξει θετικά".

Οπότε ξεκινήσει εκ νέου η σεζόν, έχετε έναν "τελικό" μπροστά σας με το Ρέθυμνο. Φαντάζομαι ότι έχετε άπλετο χρόνο να μελετήσετε ενδελεχώς τον αντίπαλο σας, όπως βέβαια και αυτός εσάς.

"Η σκέψη μου είναι να βγουν όλοι πιο δυνατοί μέσα από αυτή την δύσκολη στιγμή. Δυστυχώς, θεωρώ ότι καμία ανάλυση δεν μπορεί να αποδώσει 100%, όταν βγούμε από αυτή την ιστορία, από τη στιγμή που όλοι οι αθλητές θα είναι εκτός για πολύ καιρό και σε αμφίβολη φυσική κατάσταση. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει όλους και για όλες τις ομάδες".

Ειστε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας σας το διάστημα που βρίσκεστε σε αυτήν;

"Για το διάστημα που είμαι στην ομάδα, είναι δύσκολο να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Πρώτο βήμα ήταν η ψυχολογική ανάταση των παικτών, ώστε να βγάλουμε την ποιότητα που έχουν οι παίκτες μου. Μαγικό ραβδι δεν έχω για να κάνουμε θαύματα. Θα παλεψουμε μέχρι τέλος, αν και η διακοπή τινάζει τα πάντα στον αέρα".

Τι προβλέπετε για τις μάχες των πλέι οφ, με δεδομένη πάντα τη μακρά αποχή και το ότι θα δούμε... άλλες ομάδες όταν επιστρέψουμε στη δράση.

"Αν τελικά γίνουν, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη για τα πλέι οφ, αφού η μεγάλη απουσία θα δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα. Είναι σαν αγώνας F1. Όταν μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας μέσα, όλοι έρχονται πολύ κοντά ξανά. Αν όμως θα πρέπει να ξεχωρίσω κάποια ομάδα που μου έχει κάνει εντυπωση μέσα στη χρονιά, θα έλεγα τον Δουκα. Αλλά όλα είναι ρευστα".