Ειδήσεις

Κεραμυδάς: "Όλοι θα είναι επηρεασμένοι"

keramidas.jpg

Ο Φώτης Κεραμυδάς μίλησε στο 5x5hellas.gr για τη ζωή στην εποχή του κορονοϊού και τα πλέι οφ, όταν αυτά επανεκκινήσουν

Ο Φώτης Κεραμυδάς με τον Στέφανο Σοϊλεμέ είναι οι πρωτεργάτες του οικοδομήματος του Μινώταυρου, ο οποίος φέτος έχει φτάσει ως τα ημιτελικά του πρωταθλήματος σάλας και κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά. Μιλώντας στο 5x5hellas.gr, αναφέρθηκε στην καθημερινότητα την εποχή του κορονοϊού και στα πλέι οφ, όταν αυτά επανεκκινήσουν, όπου θα βρει όλες τις ομάδες επηρεασμένες.

Πώς αντιμετωπίζεις την πανδημία του κορονοϊού και πώς βλέπεις την όλη κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη για όλους μας;

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που για τους περισσότερους απο μας είναι πρωτόγνωρη και απρόσμενη. Θα πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες και στις κατευθύνσεις των ειδικών και των επιστημόνων. Τα στοιχεία που θα πρέπει να μας χαρακτηρίζουν, είναι η ατομική ευθύνη, η ευσυνειδησία και ο σεβασμός. Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να παραμένουμε σπίτι και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Είναι ζήτημα ζωής και κοινωνικής ευθύνης. Έχουμε αποδείξει πως μόνο νικητές βγαίνουμε απο τέτοιες δύσκολες καταστάσεις εμείς οι Έλληνες. Είναι θέμα χρόνου να το ξεπεράσουμε και όλα να κυλήσουν ομαλά, σε χρόνο μέλλοντα".

Πόσο εύκολο είναι το "Μένουμε Σπίτι" για έναν άνθρωπο με διπλό ρόλο ως προπονητής;

"Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε οτι 'επιβάλλεται' να παραμείνουμε σπίτι μας, με κοινό συμφέρον την υγεία μας. Είναι μια δύσκολη απόφαση να παραμείνεις σπίτι τόσες μέρες, όταν έχεις συνηθίσει σε μια έντονη και γεμάτη καθημερινότητα. Αυτό βέβαια έχει και αρκετά θετικα στοιχεία. Μένοντας σπίτι, μπορείς να γίνεις εξίσου αποδοτικός, προγραμματίζοντας διάφορες ενέργειες για την δουλειά σου, οριοθετώντας νέες-επαγγελματικές ενέργειες. Και το πιο σημαντικό όλων είναι πως ήδη έχουμε ξεκινήσει να εκτιμούμε πολλλά στοιχεία που τα θεωρούσαμε δεδομένα στην ζωή μας".

Αν εντέλει συνεχιστεί φέτος η σεζόν, πόσο θα επηρεάσει όλες τις ομάδες και αν πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στα πλέι οφ.

"Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα υπάρξει επανέναρξη του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, το μόνο σίγουρο είναι οτι τα περιθώρια είναι αρκετά στενά και οι ομάδες θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν για μια τέτοια πιθανότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν και εφόσον επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όλοι θα είναι επηρεασμένοι".

Έχετε δώσει κάποιο ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι στους παίκτες σας γι αυτό το διάστημα;

"Έχει δημιουργηθεί ένας διαδικτυακός δίαυλος μεταξύ παικτών και προπονητών, που μέσα απο αυτόν διανέμονται εβδομαδιαίες προπονήσεις, προσαρμοσμένες βάσει χρόνου και χώρου. Αυτό βέβαια δεν έχει να δώσει και αρκετά στοιχεία στους ποδοσφαιριστές, διότι ο φυσικός και ρεαλιστικός χώρος των προπονητών και των ποδοσφαιριστών είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές. Βέβαια αυτός είναι ένας τρόπος να αισθανόμαστε κοντά και να κρατάμε έστω και εξ αποστάσεως μια επαφή".

Τέλος, εσυ προσωπικά είσαι υπέρ ή κατά να συνεχιστεί και να τελειώσει η φετινή σεζόν, έστω και αργότερα;

"Θεωρώ οτι δεν υπάρχει προπονητής και ποδοσφαιριστής που να μην θέλει να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις της φετινής χρονιάς. Οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Όπως επίσης, οι κανόνες υφίστανται για να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται. Είμαι σίγουρος πως θα βγούμε νικητές μέσα απο αυτήν την άτυπη μάχη. Εύχομαι σε όλους να παραμείνουν δυνατοί και υγιείς και να σκέφτονται οτι η νίκη είναι μονόδρομος".