Ειδήσεις

Κάρμης: "Να δούμε το μοντέλο της Φινλανδίας"

karmhs.jpg

Ο Δημήτρης Κάρμης μίλησε στο 5x5hellas.gr για την καθημερινότητά του στην εποχή του κορονοϊού και για την Εθνική ομάδα

Η δράση στον αθλητισμό έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και το 5x5hellas.gr παίρνει μια σειρά από συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της σάλας που επίσης έχουν μπει σε μια διαφορετική καθημερινότητα.

Αυτή την φορά συνομιλήσαμε με τον Δημήτρη Κάρμη του Δούκα, ο οποίος μας περιέγραψε πώς προσπαθεί να διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης, ενώ η κουβέντα πήγε και στην Εθνική ομάδα, τις μάχες με την Τουρκία, το ταβάνι της και το φινλανδικό μοντέλο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Περιέγραψε μας λίγο την καθημερινότητα στην εποχή του κορονοϊου.

"Λόγω της φύσης του επαγγέλματός μου, η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει και πολύ, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι δεν έχω την δυνατότητα να προπονηθώ".

Τι πρόγραμμα ασκήσεων ακολουθείς καθημερινά για να μένεις σε ικανοποιητικα επίπεδα φυσικής κατάστασης;

"Αυτό που προσπαθώ, είναι να πηγαίνω κάποιες φορές την εβδομάδα για τρέξιμο, ώστε να μην μένω πίσω όσον αφορά στο κομμάτι της φυσικής καταστασης. Νομίζω το πιο απλό που μπορει να κάνει ο καθένας, όσο μας επιτρέπεται ακόμα".

Παμε και στην Εθνική ομάδα. Περίμενες ότι θα ερχόταν η πρόκριση στην προ-προκριματική φάση ή ήταν υπέρβαση για την ομάδα;

"Με όλα τα παιδιά το είχαμε συζητήσει και όλοι είχαμε σενάρια πρόκρισης στις αποσκευές μας, όλοι πιστευαμε στην ποιότητα του ρόστερ, ωστόσο αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι ήταν μια υπέρβαση. Ήμασταν σε εναν δύσκολο όμιλο, που το κάθε γκολ μετρούσε και έπρεπε να δίνουμε το 100% σε όλα τα ματς, απέναντι σε θεωρητικά καλύτερες ομαδες".

Θα έρθουν κάποια στιγμή και οι αγώνες με την Τουρκία. Την ήθελες ως αντίπαλο ή προτιμούσες να την αποφύγουμε; Υπάρχουν και ανοικτά εξωαγωνιστικα ζητήματα που παίζουν το δικό τους ρόλο.

"Σίγουρα υπήρχαν κάποιες ομάδες όπως το Σαν Μαρίνο και το Ισραήλ που θα ήταν πιο εύκολες σαν αντίπαλοι, αλλά στην φάση που βρισκόμαστε δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε αντιπάλους, τυπικά έχουμε ένα μικρό πλεονεκτημα δεδομένου του ότι το δεύτερο παιχνίδι είναι στην έδρα μας, όμως για να έχει νόημα αυτό θα πρέπει να έχουμε πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Τώρα, όσο για τα εξωαγωνιστικά, είναι θέματα που δεν πρέπει να μας τα αφήσουμε να μας επηρεάσουν".

Ποιο είναι το ταβάνι αυτής τις ομάδας; Είναι όνειρο απατηλο να δούμε την Εθνική στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης;

"Κανείς δεν μπορεί να ξέρει το ταβάνι αυτής της Εθνικής. Είμαστε μια ομάδα με ποιότητα και όρεξη για δουλειά. Για το αν είναι απατηλό όνειρο η συμμετοχή σε κάποια τελική φάση διοργάνωσης, θα απαντήσω φέρνοντας σαν παράδειγμα το μοντέλο της εθνικής Φινλανδίας. Πριν λίγα χρόνια ήταν στο επίπεδο της δικής μας Εθνικής και τον Γενάρη σε όμιλο με Πορτογαλία, Ιταλία και Λευκορωσία τερμάτισε 2η, αφήνοντας εκτός την Ιταλία. Ταλεντο και ορεξη για δουλειά υπαρχει, ας βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί για να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η Εθνική".