Ειδήσεις

Οδοντιατρική και πρωταθλητισμός

oikonomopoulosdentist.jpg

Ο Γιώργος Οικονομόπουλος του Παναθηναϊκού μιλάει για την επιστήμη του, τον κορονοϊό, το τριφύλλι, το πρωτάθλημα και την Εθνική ομάδα

Για πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα τοποθετήθηκε στο 5x5hellas.gr ο Γιώργος Οικονομόπουλος του Παναθηναϊκού. Ένα παιδί που συνδυάζει την οδοντιατρική με τον πρωταθλητισμό και τα καταφέρνει περίφημα μέχρι στιγμής.

Απάντησε για το πώς έχει επηρεάσει το επάγγελμά του ο κορονοϊός και τους κινδύνους που υπάρχουν, αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Futsal Super League, στην Εθνική ομάδα και όχι μόνο.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του:

Πόσο έχει επηρεάσει ο κορονοϊός την δουλειά σου καθημερινά; Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πριν;

"Η αλήθεια είναι πως όλοι βιώνουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αλλά και υπομονής . Με τα τελευταία δεδομένα του ιού ο οδοντιατρικός κλάδος φαίνεται να αντιμετωπίζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες κινδύνου καθώς η επαφή μας με τον κάθε ασθενή είναι πολύ στενή. Ως επιστήμονες υγείας ωστόσο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, προσπαθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας διασφαλίζοντας πάντα την υγεία αλλά και την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών".

Πώς καταφέρνεις και συνδυάζεις την οδοντιατρική με τη σάλα σε υψηλό επίπεδο, αγωνιζόμενος σε μια ομάδα πρωταθλητισμού όπως ο Παναθηναϊκός;

"Αν και αρκετές φορές μέσα στη χρονιά η επίτευξη υψηλών στόχων ταυτόχρονα και στους δυο τομείς μοιάζει ακατόρθωτη, νιώθω ευλογημένος που έχει βρεθεί η χρυσή τομή και καταφέρνω με πολλή προσπάθεια να ρυθμίσω το εργασιακό μου ωράριο βάσει των προκαθορισμένων προπονήσεων! ..ομολογώ βέβαια πως και οι περισσότεροι ασθενείς δείχνουν κατανόηση σε τυχόν εμβόλιμες αγωνιστικές!"

Είσαι υπέρ της συνέχισης της δράσης όποτε και αν συμβεί ή να μπει πρόωρο τέλος για λόγους υγείας;

"Ως αθλητής είναι προφανές πως επιθυμώ πάντοτε οι βαθμοί και οι τίτλοι να κερδίζονται εντός των γηπέδων. Ωστόσο βιώνοντας μια τόσο κρίσιμη -σε παγκόσμιο επίπεδο- περίοδο αναμένω όπως και όλοι οι αθλητές εντός και εκτός της χώρας τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα παρθούν!"

Από τη δική σου απόδοση φέτος έμεινες ικανοποιημένος; Έφτασες στα στάνταρ που περίμενες;

"Μου είναι πάντα αρκετά άβολο να μιλάω για την ατομική μου απόδοση, οπότε θα περιοριστώ στο ότι προσπάθησα και φέτος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την επίτευξη των στόχων της ομάδας".

Πώς είδες το πρωτάθλημα αγωνιστικά και οργανωτικά μέχρι την διακοπή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

"Σίγουρα το άθλημα τα τελευταία χρόνια διαγράφει μια ανοδική πορεία, όπου χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι τελικοί και η αμφιρροπή τροπή τους. Βέβαια πιστεύω πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ώστε τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο χώρες πρότυπα του αθλήματος".

Βλέποντας και τους άμεσους ανταγωνιστές σας στη μάχη τίτλου, υπάρχει φαβορί για σένα;

"Ειλικρινά θεωρώ πως η τελική ευθεία των πλει οφ είναι κάτι μεγαλύτερο του «υπάρχει φαβορί». Όλοι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος μπορούν να φτάσουν μια ανάσα από τον τίτλο.. τώρα το ποιος θα τον κατακτήσει ίσως να κριθεί από ένα πέναλτυ όπως την περυσινή χρονιά!".

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Τι σημαίνει για σενα το εθνοσημο και η συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικο συγκρότημα;

"Αναμφισβήτητα πρόκειται για την ύψιστη τιμή που μπορεί να βιώσει ένας αθλητής! Το να φοράς το εθνόσημο είναι κάτι μοναδικό που σε γεμίζει με περηφάνεια, αλλά και με αίσθημα ευθύνης ταυτόχρονα. Εύχομαι να ακολουθήσουν ακόμα πιο πολλές επιτυχίες της Εθνικής μας μετά και την τελευταία πρόκριση".

Μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο να διεκδικούμε συμμετοχές σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο ή απέχουμε πολύ ακόμα;

"Τόσο στο άμεσο όσο και στο λίγο πιο μακρινό παρελθόν έχουν σημειωθεί διακρίσεις σε συλλογικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, παρ’όλο που διεθνώς παρατηρούμε το άθλημα να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς! Οπότε πιστεύω πως το ελληνικό futsal έχει αποδείξει πως μπορεί να διεκδικεί συμμετοχές και διακρίσεις όσο το ταλέντο, η διάθεση όλων και το πλάνο υπάρχει!".