Ειδήσεις

Απαντήσεις της ΠΕΠΣΣ στον κ. Καλογεράκη

bannersal.JPG

Η ΠΕΠΣΣ δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα και ζητήματα που τέθηκαν από το νόμιμο εκπρόσωπο του Ρεθύμνου Futsal, κ. Δημήτρη Καλογεράκη

ΠΡΟΣ: Σωματείο «ΡΕΘΥΜΝΟ – ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ»

Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή αυτή, η πρόθεσή μας είναι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να υπενθυμίσουμε στη μόνιμα ασθενή μνήμη του κ. Δημήτρη Καλογεράκη ορισμένα πραγματικά περιστατικά και όχι να ανοίξουμε οποιονδήποτε διάλογο για δική μας προβολή, όπως προφανώς το επιθυμεί ο κατά τα άλλα πολύ «συμπαθής» και «αξιότιμος» κ. Καλογεράκης.

1. Μέχρι σήμερα το σωματείο «ΡΕΘΥΜΝΟ – ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ» έχει πλειστάκις εξυπηρετηθεί από τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσής μας, αλλά και από τον σημερινό πρόεδρο αυτής κ. Αυλωνίτη. Προφανώς ο κ. Καλογεράκης, για κάποιο λόγο, ξεχνάει τις διευκολύνσεις στον τρόπο εξόφλησης των οικονομικών υποχρεώσεών του απέναντι στην Ένωση. Προφανώς ξεχνάει και τις διευκολύνσεις στους αγώνες του στα πρωταθλήματα, επιτρέποντας του, καταστρατηγώντας έτσι τις προκηρύξεις, να δίνει ανά δύο τους εκτός έδρας αγώνες. Προφανώς ξεχνάει ακόμα και μερικό «κούρεμα», για να χρησιμοποιήσουμε λέξη της σημερινής εποχής, των προστίμων από τιμωρίες παικτών του. Θυμάται, επιλεκτικά όμως ο κ. αξιόπιστος νόμιμος εκπρόσωπος, την απαγόρευση συμμετοχής του σωματείου του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αποκρύπτοντας φυσικά ότι εκείνος, ενεργώντας ακόμα και αντίθετα με τα συμφέροντα του σωματείου του, δήλωνε ο ίδιος αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και μάλιστα σε χρονικό διάστημα πολύ μεταγενέστερο και από αυτό της ημερομηνίας της κλήρωσης του πρωταθλήματος και έπειτα, συνεχίζοντας την κακόπιστη τακτική του, ο ίδιος ο εκπρόσωπος δεν προχώρησε μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά πλαίσια σε δήλωση συμμετοχής τουλάχιστον στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής, απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το εκπροσωπούμενο απ’ αυτόν σωματείο.

2. Καλά θα κάνει ο ενήμερος κατά τα άλλα κ. Καλογεράκης προτού βγάλει τέτοιου τύπου ανακοινώσεις και ερωτήματα, να διαβάζει όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που στέλνονται όχι μόνο στο σωματείο του αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα σωματεία. Εάν δεν μπορεί ο ίδιος να διαβάζει και να ενημερώνεται, τουλάχιστον ας το ζητήσει να τον βοηθήσουν κάποιοι άλλοι από τους συνεργάτες του. Θα τον παρακαλέσουμε λοιπόν να διαβάσει ή να του διαβάσουν το ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει αποσταλεί στο σωματείο του στις 02/07/2020 συνοδευόμενο από το με αρ. πρωτ. διαβιβαστικό 8094, ελπίζοντας ότι θα κατανοήσει και θα λάβει όλες τις απαντήσεις που έχει ανάγκη μέσω των προκηρύξεων του πρωταθλήματος, για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, το πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα, πότε τα σωματεία θα πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, πότε θα πρέπει να δηλώνουν την επιθυμία ή την αδυναμία τους για συμμετοχή στα πρωταθλήματα, ποιες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ένωση, τι γίνεται με τις χορηγίες του πρωταθλήματος.

3. Αναφορικά με το ζήτημα που, κακόπιστα και στην περίπτωση αυτή, έθεσε για τις μπάλες που παραδόθηκαν σύμφωνα με την ενημέρωση και την απόφαση του Δ.Σ., έχουμε να του υπενθυμίσουμε ότι πριν κάνει τέτοιου είδους τοποθετήσεις, είτε να ρωτάει τους συνεργάτες του, εφόσον αυτός δεν είναι σε θέση να ενημερώνεται, είτε να τους ζητάει να του διαβάζουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα εφόσον αυτός αδυνατεί για τους δικούς του λόγους να τα διαβάζει. Απλά εάν το έπραττε αυτό, θα είχε διαπιστώσει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν ίδια για όλα τα σωματεία και όλες οι «επιπλέον-δωρεάν» μπάλες βρίσκονταν στα γραφεία της ΠΕΠΣΣ και παραδίδονταν σε κάθε εκπρόσωπο των σωματείων, με ενημέρωση από την ΠΕΠΣΣ στις 02/12/2019, μόλις μία ημέρα μετά την παραλαβή των δωρεάν μπαλών. Προφανώς ο κ. Καλογεράκης, προκειμένου να συνεχίζει να αγωνίζεται το σωματείο του στα πρωταθλήματα της Ένωσης, επιθυμεί να γίνεται εις βάρος των υπολοίπων σωματείων και να αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο, αντιτιθέμενος αυτός ο τρόπος στο «ευ αγωνίζεσθαι». Οι μπάλες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα γραφεία της Ένωσης και θα παραδοθούν στο σωματείο όταν ο νόμιμος εκπρόσωπος του αποφασίσει να τις παραλάβει.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη δυστυχώς μακροσκελή ανακοίνωσή μας, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον κ. Καλογεράκη, όσο αυτό είναι εφικτό, να αλλάξει την τακτική του, η οποία μόνο δυσμενή αποτελέσματα έχει για το σωματείο του, να αρχίσει να διαβάζει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που στέλνονται στα γραφεία του σωματείου του, να αρχίσει να προσπαθεί να βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις του ποδοσφαίρου μας, να σταματήσει να μοιρολατρεί και να κάνει στείρα αντιπολίτευση στο εκάστοτε εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, κυρίως όμως να προσπαθεί να τηρεί όλους τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, όπως πράττουν και τα υπόλοιπα σωματεία. Εάν επιθυμεί πλέον ο κ. Καλογεράκης το σωματείο του, μετά από τόσα χρόνια, να συνεχίσει να έχει ευνοϊκότερες συνθήκες αντιμετώπισης, τον ενημερώνουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Είναι αναγκαίο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας σε πολλούς τομείς και στα βήματα προόδου που γίνονται να συμμετέχει και η Κρήτη και ο κ. Καλογεράκης θα πρέπει να μπορέσει να ακολουθήσει αυτά τα βήματα προόδου εάν πραγματικά επιθυμεί το σωματείο του να συνεχίσει να βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο.

Δηλώνουμε δε ότι αυτήν την τακτική των ανακοινώσεων και των προτροπών προς τον εκπρόσωπο του σωματείου δεν θα τη συνεχίσουμε, αφού είναι μία τακτική που μόνο προβλήματα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας μπορεί να προκαλέσει και δεν την ενστερνιζόμαστε.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ

Εκ της διοικήσεως