Ειδήσεις

Μουντούρης: "Όλοι είμαστε μια παρέα"

mountouris.jpg

Ο τερματοφύλακας του Νέου Ικόνιου, Άγγελος Μουντούρης, μίλησε στο 5x5hellas.gr για την πορεία της ομάδας του στη Stoiximan Futsal Super League

Το Νέο Ικόνιο έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στη Stoiximan Futsal Super League, μετρώντας ήδη πέντε νίκες έπειτα από έξι αγωνιστικές. Ο τερματοφύλακας της ομάδας του Περάματος, Άγγελος Μουντούρης, μίλησε στο 5x5hellas.gr για το συστατικό της επιτυχίας, τους στόχους, την δική του προσωπική βελτίωση, αλλά και τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Τρομερό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, πέντε νίκες ήδη και συνεχίζετε δυναμικά. Αλήθεια, το περιμένατε ή ήταν έκπληξη και για εσάς;

"Καλησπέρα σας, έχουμε κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 5 νίκες σε 6 παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε ισχυροί προτού ξεκινήσει η σεζόν και πλέον το δείχνουμε και στο γήπεδο. Η ομάδα πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της και θέλει να χτίσει πάνω σε αυτό το εξαιρετικό ξεκίνημα".

Ποια είναι το συστατικα της επιτυχίας για τη μέχρι τώρα παρουσία σας;

"Η παρουσία μέχρι τώρα, για μένα, χαρακτηρίζεται απλά ενθαρρυντική καθώς έχουμε πολλά ακόμα να δουλέψουμε και ακόμα περισσότερα να παρουσιάσουμε, διότι η ομάδα παίζει σταθερά στα παιχνίδια της με 1-2 βασικές απουσίες. Αυτό που βλέπει ο κόσμος προέρχεται από τις σχέσεις που έχουμε, όλα  τα παιδιά είμαστε μια παρέα. Γνωριζόμαστε χρόνια καθώς το 90% προερχομαστε από τις ακαδημίες της ομάδας και οι σχέσεις των παικτών δεν αποτελούνται μόνο από ποδόσφαιρο. Η καθημερινότητα μας ειναι αυτή η παρέα αρχικά και στην συνέχεια το futsal".

Πού μπαίνει ο πήχης των φιλοδοξιών για τη φετινή σεζόν; Συμμετοχή στα playoffs ή και κάτι παραπάνω;

"Οι φιλοδοξίες μας είναι ότι θέλουμε κάθε παιχνίδι να το διεκδικούμε στα ίσια και για όσο αντέξουμε. Και στην ήττα με 1-5 από τον δούκα το σκορ ήταν 1-1 μέχρι το 30' όπου δεχθήκαμε κόκκινη κάρτα. Θελουμε να κάνουμε την καλύτερη σεζόν στην ιστορία του Ικονίου. Δεν θέλω να προσδιορίσω τη θέση μας στη βαθμολογία, ειναι ακόμα πολύ νωρίς, στοχεύουμε να πάμε καλύτερα από τις προηγούμενες σεζόν".

Είναι και η δική σου παρουσία πολύ καλύτερη φέτος. Το παθητικό του Ικόνιου αν δει κάποιος, θα το καταλάβει. Πάνω σε τι έχεις δουλέψει περισσότερο από τη διακοπή μέχρι σήμερα;

"Το παθητικό είναι κάτι που προσωπικά με ικανοποιεί ιδιαίτερα, δε θυμάμαι άλλη φορά στα μισά του πρώτου γύρου το Ικόνιο να έχει μέσο όρο 2.5 γκολ ανά αγώνα. Ωστόσο αυτό προέρχεται και από την καλύτερη αμυντική λειτουργία της ομάδας, οι συμπαίκτες μου κάνουν εκπληκτικές άμυνες δε θέλω να τους αδικήσω. Προσωπικά έχω δουλέψει όλο αυτό το διάστημα των 6 μηνών με ατομική προπόνηση, τα στατιστικά μου στις επεμβάσεις ήταν και πέρσι υψηλα, θεωρώ ότι φέτος έχω την ωριμότητα και την ηρεμία να τα πάω ακόμα καλύτερα. Η ομάδα με πιστεύει πολύ και με στηρίζει οπότε όλα είναι ιδανικα".

Πώς κρίνεις ως τώρα το πρωτάθλημα; Βλέπουμε και τον κορονοϊό να πρωταγωνιστεί για τα καλά και να αποτελεί τον παράγοντα "Χ".

"Το πρωτάθλημα ήταν αναμενόμενο να δυναμωσει καθως η αποχώρηση του Ταύρου τροφοδότησε αρκετές  ομάδες με ποιοτικούς παίκτες. Το ίδιο θεωρώ ότι θα συμβεί και την αποχώρηση της Ολυμπιάδας. Θέλω να σταθώ λίγο εδώ, για όσους έχουμε μεγαλώσει παίζοντας σε αυτές τις έδρες και με αυτές τις ομάδες είναι πολύ στενάχωρα αυτό που συμβαίνει. Μακάρι να βρουν αυτοί οι σύλλογοι τον δρόμο τους και να επιστρέψουν. Γενικά, βλέπω δυνατές ομάδες όπως η Σαλαμίνα και η Κόμπρα, με την τελευταία να αδικείται βαθμολογικά για αυτό που παρουσιάζει στο γήπεδο. Είναι πολύ νωρίς όμως και θέλω να σχηματίσω εικόνα και για τις υπόλοιπες ομάδες μέσα στο γήπεδο.

Όσον αφορά στην πανδημία, η κατάσταση είναι ανησυχητική με τα κρούσματα στις ομάδες, χρειαζομαστε οι παίκτες περισσότερα και πιο σημαντικά μέτρα προστασίας, διαφορετικα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει".