Ειδήσεις

Επιστολή της ΠΕΠΣΣ σε Αυγενάκη, Μαυρωτά

bannersal.JPG

Η ΠΕΠΣΣ έστειλε επιστολή προς τους κ.κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά για την αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας ως τις 30/11

Αρ.πρωτ.: 8360
Ημερομηνία: 03/11/2020

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λ. Αυγενάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γ.Γ. Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Μαυρωτά

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα και σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19 γύρω από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας και τις δικές μας σκέψεις.

Η πλήρης αναστολή όλων των δραστηριοτήτων γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε επίπεδο ακαδημιών, θεωρείται από εμάς άδικη. Και αυτό γιατί το σύνολο των σωματείων, από την αρχή της Πανδημίας και σε επίπεδο ακαδημιών ποδοσφαίρου σάλας (5Χ5), έχει εναρμονιστεί πλήρως με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, αλλά και με το Αγωνιστικό Πρωτόκολλο που έχουμε εγκαίρως εκδώσει, με αποτέλεσμα από την αρχή της τρέχουσας περιόδου, να μην έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα και κανένα πρόβλημα τόσο στη λειτουργία τους, όσο και στους επίσημους αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων της Ένωσής μας.

Παράλληλα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ποδόσφαιρο σάλας (5Χ5) σε επίπεδο ακαδημιών, αναφέρεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Εύλογα αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πως είναι δυνατόν να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία και όχι οι ακαδημίες ποδοσφαίρου σάλας (5Χ5), όταν οι προπονήσεις γίνονται πάντα σε ανοιχτό χώρο και με διοικήσεις και προπονητές σωματείων που τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και μάλιστα στις ηλικίες έως 18 ετών, προσφέρει, όπως όλοι γνωρίζουμε, τη δυνατότητα στα παιδιά/αθλητές να παραμείνουν συγκεντρωμένα στους στόχους τους, να μένουν μακριά από κακές επιρροές, να ανδρώνονται αθλητικά, ψυχικά και πνευματικά και τέλος να εκτονώνονται σε μία τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Βάσει όλων των παραπάνω, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας, τουλάχιστον για τη δυνατότητα προπονήσεων των σωματείων μας, ώστε όταν γίνει εκ νέου εφικτή η διεξαγωγή αγώνων, οι ομάδες μας να είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση και να επιστρέψουν στην όποια κανονικότητα θα επιτρέπει η διαμορφωθείσα κατάσταση.

Όσον αφορά την Α’ Εθνική Κατηγορία, παρακαλούμε να επανεξετάσετε και εκεί τη δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων, τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΑ, έστω και με τη δυνατότητα οι ομάδες να διενεργούν προληπτικά τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΠΣΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Ο EKT. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΟΣ