Ειδήσεις

Θρίαμβος για την ΑΕΚ

aeksala.jpg

Μεγαλειώδη πρόκριση πανηγύρισε η ΑΕΚ απέναντι στην Αράζ από το Αζερμπαϊτζάν και πέρασε στους "32" του UEFA Futsal Champions League

Μεγάλες στιγμές ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας. Λίγες εβδομάδες μετά τον θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Τουρκία και την πρόκριση στους ομίλους των προκριματικών του UEFA Futsal EURO 2022, η ΑΕΚ απέκλεισε την Αράζ από το Αζερμπαϊτζάν στα πέναλτι και πέρασε στους "32" του UEFA Futsal Champions League.

Η Ένωση έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Μάνου και Πάνου στο πρώτο λεπτό και ένα δευτερόλεπτο πριν την κόρνα της λήξης αντίστοιχα, με τους Αζέρους να μειώνουν στο 24' και τον Πάνου να γράφει το 3-1 στο 28'. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 3-3 και το ματς οδηγήθηκε σε παράταση.

Στα δυο πεντάλεπτα δεν σημειώθηκε άλλο τέρμα και ο αγώνας πήγε στα πέναλτι, με την Ένωση να επικρατεί με 4-3. Εύστοχοι ήταν οι Δελλαπόρτας, Μάνος, Πάνου και Ταρνανίδης, ο Ασημακόπουλος είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούει την δική του εκτέλεση, ενώ στον αντίποδα ο Θεοφίλου έπιασε το πρώτο πέναλτι και το τελευταίο κατέληξε στο δοκάρι.

H AEK έπαιξε χωρίς τους Θανασάι και Αρτινό απέναντι στην Αράζ, ενώ στο 17' αποχώρησε τραυματίας ο Ντάτης με χτύπημα στον αστράγαλο.

Το futsal στη χώρα μας αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορεί να σταθεί κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς στο διεθνές στερέωμα, συνεχώς προοδεύει και τα καλύτερα είναι μπροστά. Παρά τις δυσκολίες και τον ανηφορικό δρόμο, οι επιτυχίες θα συνεχιστούν.