Ειδήσεις

Χρήματα από το στοίχημα στη Σάλα

bannersal.JPG

To 1,5% των 31.000.000 ευρώ από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος πηγαίνει στο ποδόσφαιρο Σάλας

Με αδιάκοπες και συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης της ΠΕΠΣΣ, η Σάλα συμπεριλήφθηκε στην ΚΥΑ που αφορά τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 6056, 21/12/2021) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεζυρόπουλου και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη "προκαταβάλλεται σε όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία ποσό 31.000.000 ευρώ, αναλογικά, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών".

Η χρηματοδότηση των 31 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί τις προσεχείς εβδομάδες απευθείας σε όσα ερασιτεχνικά σωματεία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και είναι ισόποση με την αντίστοιχη προκαταβολή που είχε καταβληθεί προ μηνών στον επαγγελματικό αθλητισμό (Λίγκες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ).

Στην Α’ Εθνική Ανδρών Ποδοσφαίρου Σάλας αντιστοιχεί το 1,5% του παραπάνω ποσού. Προκειμένου να λάβει κάθε ανωτέρω κατηγορία το πλήρες ποσό που της αναλογεί, προϋπόθεση είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 12 ομάδων. Σε περίπτωση που συμμετέχουν λιγότερες, τότε η κατηγορία θα λάβει αναλογικά μειωμένο ποσό, σύμφωνα με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν. Η Σάλα θα λάβει τα 10/12 του ποσού που της αναλογεί, εφόσον συμμετέχουν 10 ομάδες στη Stoiximan Futsal Super League.

Το τελικό ποσό που αντιστοιχεί στην κατηγορία, κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες. Υποχρεωτικά το 7% του ποσού που θα λαμβάνει εκάστη αθλητική ομάδα θα καταβάλλεται στην διοργανώτρια αρχή, για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων. Για τον σκοπό αυτό, το αναλογούν ποσό θα παρακρατείται και θα αποδίδεται στην διοργανώτρια αρχή.