Ειδήσεις

Ο Γιάννης Ζιάβας στο 5Χ5hellas

ZIAVAS 2.JPG

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της U19, Γιάννης Ζιάβας, μίλησε στο 5Χ5hellas.gr για τις κλήσεις του και τους αγώνες στην Πορτογαλία

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της U19, Γιάννης Ζιάβας, μίλησε στο 5Χ5hellas.gr για τις κλήσεις του ενόψει των αγώνων στην Πορτογαλία και το σκεπτικό πίσω από τις επιλογές του, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Κόουτς, ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής επί πορτογαλικού εδάφους;

"Στους αγώνες στην Πορτογαλία έχουμε θέσει κι εμείς τους δικούς μας επιμέρους μικρότερους στόχους. Ο πρώτος μας στόχος είναι να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν ανταγωνιστικοί στα ματς απέναντι στο μεγαθήριο την Πορτογαλία και απέναντι στην πάντα αξιόλογη Τσεχία. Αυτό θα είναι μια τεράστια πρόκληση για την δική μας ομάδα που δημιουργήθηκε μέσα από τους γνωστούς περιορισμούς στον αριθμό των προπονήσεων και γηπεδικών υποδομών. Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μιας ομάδας που εκπροσωπεί μια χώρα πού έχει ταλέντο (ειδικά στις μικρές ηλικίες) και που έχει κάνει την δική της πρόοδο στο χάρτη του Ευρωπαϊκού φούτσαλ τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο τακτικής γνώσης και οργάνωσης παιχνιδιού. Στο 3ο ματς απέναντι στην Κύπρο ο πήχης θα είναι σαφώς πιο κοντά στα μέτρα μας".

Υπήρξαν αλλαγές σε σχέση με το αρχικό πλάνο; Ποιο είναι το κύριο σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίζονται οι κλήσεις σας;

"Η δημιουργία αυτής της νέας Εθνικής πέρασε καταρχήν από μια διευρυμένη διαδικασία προεπιλογής των παικτών πριν καταλήξει να είναι η τελική 12αδα που ανακοινώθηκε. Προσπαθησαμε και καταφεραμε μαζί με τον κύριο Τσακανίκα να δούμε μέσα από κάποια ή κάποιες αναγνωριστικές προπονήσεις πάνω από 30 παιδιά. Από αυτούς κρατήθηκε ένα γκρουπ 20 παικτών. Στην πορεία προς τις καταληκτικές ημερομηνίες προέκυψαν αρκετές διαφοροποιήσεις στις σκέψεις και στα πλάνα μου, καθώς κάποια παιδιά δήλωσαν αδυναμία να συνεχίσουν λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων, τραυματισμών και ασθενειών. Παίκτες όπως οι Καράμπελας, Ζαρίφης και Τσέλιος είναι σημαντικές απουσίες. Επίσης κάποιοι τραυματισμοί και ασθένειες που προέκυψαν τις κρίσιμες τελευταίες εβδομάδες στέρησαν σε κάποιους ακόμη παίκτες την συμμετοχή τους σε καθοριστικές προπονήσεις στις οποίες δουλέψαμε σε κομμάτια της τακτικής και σε δοκιμές σχημάτων".