Ειδήσεις

Παπαδημητρίου: "Στόχος η ανάπτυξη της Ακαδημίας"

kypella18.jpg

Ο πρόεδρος της Λάρισας Futsal, Χρήστος Παπαδημητρίου, μίλησε στο 5X5hellas.gr για το πρωτάθλημα και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία

Η Λάρισα πήρε την άνοδο στη Stoiximan Futsal Super League Ο πρόεδρος της ομάδας του θεσσαλικού Κάμπου, Χρήστος Παπαδημητρίου, μίλησε στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ για τον άθλο της ομάδας του, η οποία θα εκπροσωπήσει επάξια την επαρχία στα μεγάλα σαλόνια την σεζόν 2022-23, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο στόχο που είναι η ανάπτυξη της Ακαδημίας.

Νεοσύστατη ομάδα και τόσο γρήγορα ήρθε η άνοδος. Ποιο ήταν το μυστικό;

"Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποιο μυστικό, ενδεχομένως το τρώγοντας ανοίγει η όρεξή να δίνει την απάντηση. Παιχνίδι με το παιχνίδι, βλέποντας τις δυνατότητές μας, βάζαμε κάθε φορά μικρούς στόχους. Για παράδειγμα στην αρχή του Πρωταθλήματος θέσαμε ως στόχο μια καλή παρουσία. Στη συνέχεια την είσοδό μας στην τετράδα του ομίλου. Στους "8" βάλαμε στόχο την είσοδο στο FINAL FOUR και ούτω καθεξής με αποτέλεσμα την κατάκτηση του Πρωταθλήματος".

Πώς ήταν το επίπεδο της Futsal League και ένα σχόλιο για την Τελική φάση;

"Το επίπεδο, αν και δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης, καθώς ήταν η πρώτη συμμετοχή μας, θεωρώ ότι βάσει και των αποτελεσμάτων ο όμιλος στον οποίο συμμετείχαν οι ομάδες της επαρχίας, αποδείχτηκε πιο ανταγωνιστικος και με καλύτερες ομάδες. Έγινε ένα πολύ ωραίο τουρνουά με τέσσερις πολύ καλές ομάδες. Ένα σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι ότι 3 από τις 4 ομάδες ήταν από την επαρχία. Αυτό πιστεύω είναι από μόνο του μια τεράστια επιτυχία".

Η άνοδος συνεπάγεται και μελλοντικά έσοδα από το στοίχημα, αλλά και υποχρεώσεις για επενδύσεις στις ακαδημίες.

"Ο Σύλλογός μας, επειδή δεν είναι γνωστό, ιδρύθηκε το 2019 ως Ακαδημία. Ήδη αριθμεί περίπου 40 παιδιά. Προσπαθούμε να εντάξουμε το FUTSAL στον αθλητικό χάρτη της πόλης, πιστεύω το έχουμε καταφέρει ως ένα σημείο. Όσον αφορά στα έσοδα από το στοίχημα, αν υπάρξουν, θα διατεθούν αποκλειστικά στην Ακαδημία με στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη της".

Τι να περιμένουμε από τη Λάρισα στο μέλλον;

"Αποκλειστικος στόχος του Σύλλογου είναι η ανάπτυξη της Ακαδημίας μας, γι' αυτό και το Πασχα εχουμε ως στόχο να διεξαγουμε το 1st FUTSAL EASTER CUP. Όσον αφορά το αντρικό τμήμα εύχομαι να έχουμε μια καλή παρουσία στην πρώτη τη τάξει κατηγορία".