Ειδήσεις

Κ18: ΑΕΚ και Τράχωνες στο μικροσκόπιο

ball2019.jpeg

Η ΑΕΚ και οι Τράχωνες θα αναμετρηθούν στους τελικούς της Κ18 και το 5X5hellas παρουσιάζει τις δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο

Το πρωτάθλημα της Κ18 βρίσκεται στην τελική ευθεία, με την ΑΕΚ και τους Τράχωνες Αλίμου να προκρίνονται στους τελικούς.

Η ΑΕΚ του Νίκου Σταυρίδη έχει παιδιά του 2004-05 και τερμάτισε πρώτη και αήττητη στην κανονική περίοδο, έχοντας μόνο μια ισοπαλία με τον Ερμή. Οι κιτρινόμαυροι έχουν πέντε παίκτες τους στην Κ-19 της Εθνικής και πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με τον ίδιο στον πάγκο και συνεχίζεται φέτος. Την προηγούμενη σεζόν μάλιστα ήρθε και το Κύπελλο, το πρώτο τρόπαιο της ΑΕΚ στην κατηγορία. Η Ένωση έκανε εξαιρετικό πρώτο γύρο και ήταν σταθερή στον δεύτερο. Με τους Τράχωνες μετράει δύο νίκες στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Νίκος Σταυρίδης βρίσκεται από πέρυσι στην Κ-18 και συνολικά είναι πέντε χρόνια στην ΑΕΚ. Δυνατό σημείο είναι η άμυνα που δέχεται 1,4 γκολ ανά αγώνα και η ομάδα βάζει πάνω από 7,4 γκολ κάθε ματς. Επτά παιδιά προέρχονται από το εντεκάρι και μάλιστα ο ένας, ο Πρωτονετάριος, παίζει και στον Απόλλωνα. Ο Δικέφαλος διαθέτει παίκτες ποιοτικούς, με πολύ καλή αντίληψη και οι μισοί εξ αυτών είναι μαζί εδώ και πολλά χρόνια.

Στον αντίποδα, το τμήμα Κ18 των Τραχώνων διάγει ουσιαστικά την πρώτη του χρονιά. Έχει 23 αθλητές, εκ των οποίων οι έξι είναι στην 3η Λυκείου και οι υπόλοιποι είναι ένα χρόνο μικρότεροι. Ένα νεανικό και ταλαντούχο σύνολο, χωρίς όμως μεγάλες παραστάσεις στη σάλα, με εξαίρεση 3-4 παιδιά που έχουν παίξει τα προηγούμενα χρόνια με την ακαδημία της ELITE FC και ακολούθησαν τον Δημήτρη Κουνταρδά στους Τράχωνες. Οι υπόλοιποι έπρεπε να προσαρμοστούν στις ανάγκες του πενταριού, προερχόμενοι από το κλασικό ποδόσφαιρο.

Για τον Δημήτρη Κουνταρδά το δύσκολο σημείο της εφαρμογής της αγωνιστικής τακτικής μέσα από τις προπονήσεις ήταν για φέτος ο χώρος προπόνησης. Γίνονται όμως μεγάλες προσπάθειες από τους ανθρώπους της ομάδας να βρεθεί μια λύση. Τα περισσότερα παιδιά είναι στην ακαδημία από μικρή ηλικία.

Οι Τράχωνες έχουν τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Κυριάκο Κουνταρδά, με συμμετοχή και στις προεθνικές, ενώ παίκτες όπως ο επίσης διεθνής Πιανίτσας και οι Φαλίδας, Καραμπάτσης, Πηγουνάκης, Γονατάς και Μιμιγιάννης δημιουργούν ένα συμπαγές και ανταγωνιστικό σύνολο.

Ο Δημήτρης Κουνταρδάς ευχήθηκε να γίνει μια εντυπωσιακή σειρά, να τηρηθεί το Fair Play διότι όλοι είναι ακόμα παιδιά και να είναι ματς διαφήμιση για τη σάλα.