Ειδήσεις

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ

avlonitis19.jpg

Ο Νίκος Αυλωνίτης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον Δημήτρη Μαλισιώβα για τη σάλα, τα προβλήματα και τους στόχους της Ένωσης

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του:

-Το πρώτο πρόβλημα είναι η αναγνωρισιμότητα της σάλας. Τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται πολύ με το άθλημά μας και αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις υποδομές που όπως γνωρίζετε στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με τα κλειστά γήπεδα και ως προς την ποσότητα και στο να μας τα παρέχουν. Αυτά τα δύο, συν το ότι η Εθνική δεν έχει μια σταθερή έδρα για να μπορεί να προπονείται και να προσφέρει αυτά που μπορεί να προσφέρει, μας προβληματίζουν και θέλουμε να τα λύσουμε άμεσα.

-Είχαμε έρθει σε επαφή με τον κύριο Αυγενάκη, μας έχει παραχωρήσει για κάποιες χώρες το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο δεν πληρεί όμως τις προϋποθέσεις για να κάνουμε σωστή προπόνηση. Είμαστε σε ένα δρόμο για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις.

-Γίνονται εννέα πρωταθλήματα στη σάλα. Ξεκινάμε από την Κ9 ως εκπαιδευτική ηλικία και φτάνουμε ως την Κ18 στις υποδομές και μάλιστα οι κατηγορίες Κ15, Κ16 και Κ18 δίνουν μόρια στα παιδιά για το πανεπιστήμιο και μετά έχουμε τη Β' Εθνική που αποτελείται από 15 ομάδες (οι επτά από την περιφέρεια) και την Α' Εθνική με δέκα ομάδες εντός Αθηνών.

-Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλη ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα (Λάρισα, Τρίκαλα, Λαμία), δυστυχώς δεν έχουμε πρόσφορο έδαφος στη Μακεδονία και είναι στρατηγικός μας στόχος. Εκπροσωπείται η Κρήτη με σωματείο και από του χρόνου θα έχουμε σωματεία από Άργος και Κόρινθο που θα συμμετέχουν στη Β' Εθνική.

-Εαν υπήρχαν πόροι για τα σωματεία, δεν θα αναγκάζονταν να λαμβάνουν πόρους από τις συνδρομές, αλλά γνωρίζω πολλές ακαδημίες που έχουν κοινωνικό πρόσωπο και όταν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα σε οικογένειες, τα παιδιά δεν πληρώνουν.

-Είναι δεδομένο ότι θέλουμε τα μεγάλα brand names του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί αυτά θα φέρουν κόσμο στο γήπεδο, οικονομική ανάπτυξη και χορηγούς. Θα δώσουν μια άλλη αίγλη στα πρωταθλήματά μας. Απευχόμαστε να μην έρθουν τα κακώς κείμενα του εντεκαριού και αναφέρομαι κυρίως στη βία.

-Ο μεγάλος στόχος της διοίκησης είναι η ανάπτυξη και η αναγνωρισιμότητα που θα φέρει και την οικονομική ευρωστία. Από 'κει και πέρα, αυτό θα φέρει καλά πρωταθλήματα με καλούς παίκτες και άνοδο στην Εθνική. Στα επόμενα 3-4 χρόνια θα είμαστε πολύ δυνατοί.