Ειδήσεις

Ο Ατρόμητος ήρθε για να μείνει

atromitos.jpg

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου γυναικών, Αντώνης Πατατανές και ο κόουτς, Βασίλης Σπέρτος, μίλησαν στο 5X5hellas μετά το πρωτάθλημα

Πρωταθλήτρια ομάδα στο Women's Futsal Champions αναδείχθηκε ο Ατρόμητος, ο οποίος νίκησε 3-2 την ΑΕΚ στον τελικό. Στην 3η θέση τερμάτισε ο ΠΑΟ/ΑΘΗΝΑ '90 και στην 4η ο Αιολικός.

Το 5X5hellas μίλησε με τον πρόεδρο της ομάδας, Αντώνη Πατατανέ και αρχικά τόνισε: "Ξεκίνησε πέρυσι το εγχείρημα με το πρωτάθλημα γυναικών και μας άρεσε πάρα πολύ, γι' αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε μια ομάδα και να κατέβουμε. Με τον καιρό, η ομάδα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο και φτάσαμε να έχουμε αυτό το τελείωμα στη σεζόν. Σκεφτόμαστε να κάνουμε και άλλα τμήματα και για τα αγόρια και για την πρώτη ομάδα".

Ακολούθως, ανέφερε για το πρωτάθλημα: "Η οργάνωση είναι πάρα πολύ καλή και παρά τις όποιες ελλείψεις, είναι σίγουρο ότι κάθε χρόνο θα είναι και καλύτερα. Το επίπεδο των ομάδων ήταν αρκετά υψηλό και με κάποιες προσθήκες από το εντεκάρι θα γίνει ακόμα καλύτερο".

Για το τι πρέπει να γίνει, ώστε να αναπτυχθεί και άλλο το γυναικείο futsal, σχολίασε: "Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, είναι να φέρουμε κορίτσια από το εντεκάρι και αυτά να γίνουν αμιγώς κορίτσια σάλας. Να φτιάξουμε και ένα καλό πρωτάθλημα και αύριο μεθαύριο να πλαισιώσουν αυτά τα κορίτσια και την φετινή μας ομάδα".

Συνομιλήσαμε και με τον προπονητή, Βασίλη Σπέρτο, ο οποίος μας είπε πως "το να προπονείς κορίτσια, είναι κάτι καινούργιο και είναι διαφορετικό σε σχέση με το να προπονείς αγόρια. Τόσο στο κομμάτι της ψυχολογίας, όσο και στην κίνηση και στα σωματικά χαρακτηριστικά. Σε εμάς βέβαια δεν άλλαξε κάτι στο πώς προπονούμασταν, καθώς την ίδια εικόνα είχαμε και στο εντεκάρι, απλά έπρεπε να δουλεύουμε σε μικρότερους χώρους. Δεν σου κρύβω ότι στο futsal δεν είχα δίπλωμα, αλλά θα το πάρω. Είναι πολύ ωραιίο να συνδυάσω και τα δύο".

Όσο για το μέλλον, είπε πως χρειάζεται ένα πενταετές πλάνο και να υποστηριχθούν οι ομάδες, να γίνουν περισσότερες και να διαφημιστεί το άθλημα. Επίσης, σημαντική είναι η μοριοδότηση για τα πανεπιστήμια, καθώς θα το έβλεπαν πολύ διαφορετικά και οι γονείς. Θα πρέπει να υπάρχει στήριξη από την Ομοσπονδία, να γίνεται συζήτηση και να υπάρχει κοινή γραμμή για το τι θέλουμε να παίζουμε, να γίνονται σεμινάρια και να αναπτυχθεί τρόπος επικοινωνίας με άλλες φουτσαλικές σχολές. Πρέπει να προσελκύσουμε κόσμο. Αν γίνουν 3-4 κινήσεις και επειδή είναι αναπτυσσόμενο το άθλημα, θα μας εκπλήξει πόσα παιδιά θα αρχίσουν να παίζουν futsal".