Ειδήσεις

Ο Γιάννης Μοστριός στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ

mostrios.jpg

Ο προπονητής του πρωταθλητή Δούκα, Γιάννης Μοστριός, μίλησε στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ για την κατάκτηση του τίτλου από τους μπλε

Ο προπονητής του πρωταθλητή Δούκα, Γιάννης Μοστριός, μίλησε στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ για την κατάκτηση του τίτλου από τους μπλε, για την πιο δύσκολη στιγμή της σεζόν και για το τι χρειάζεται η ομάδα του για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Πόσο δύσκολο ήταν να αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας το καλοκαίρι;

"Κάθε προπονητής έχει την φιλοσοφία του, με αυτή ζει και με αυτή πεθαίνει. Η ομάδα ήταν καλά χτισμένη, εμείς περάσαμε γρήγορα την απαίτηση για σκληρή δουλειά και τακτική προπόνηση και μπήκαμε γρήγορα σε διαδικασία να κάνουμε πρωταθλητισμό".

Είναι προσωπική δικαίωση για σένα η επιστροφή στους τίτλους;

"Όχι, προσωπική δικαίωση δεν είναι, είναι όμως μια ανταμοιβή του κόπου, των αμέτρητων ωρών προγραμματισμού και μελέτης, που ρίχνει το προπονητικό τιμ (Βασίλης Κουτσιλάς, Θοδωρής Μοσχονάς), για το οποίο είμαι πολύ περήφανος για την ποιότητα της δουλειάς που κάνει και πως συμπληρώνει ο ένας τον άλλον".

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της σεζόν;

"Η περίοδος των Χριστούγεννων σίγουρα, η ομάδα είχε στόχο να δουλέψει πολύ, αντί αυτού πέρασε απανωτά σοκ με κορωνοιό, ατομικά προβλήματα τραυματισμών, ακυρώσεις προπονήσεων, αλλά το κερασάκι ήρθε με την κατάρρευση του κλειστού που μας αναστάτωσε ριζικά".

Πώς ήταν το επίπεδο του πρωταθλήματος;

"Δεν θεωρώ ότι ήταν πολύ καλό το επίπεδο, υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις της κορυφής με τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, και ευχή μου είναι να δυναμώσουν όλες οι ομάδες σε έμψυχο δυναμικό και να αποδώσουν καρπούς οι τιτάνιες προσπάθειες που ξέρω ότι κάνουν οι προπονητές τους. Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε όλοι και θα δούμε καλύτερο futsal".

Τι χρειάζεται ο Δούκας για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη;

"Ο Δούκας είναι ένας σύλλογος με ιστορία στο άθλημα του Futsal και χτίζει- ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια -όλο και καλύτερο σύνολο. Η αλήθεια είναι ότι στην Ευρώπη η εμπειρία και η ποιότητα σε πάει παρακάτω. Από εκεί και πέρα δουλειά, αυτοπεποίθηση και αγωνιστική πειθαρχία είναι τα κλειδιά πάνω στα οποία θα βασιστούμε".