Ειδήσεις

Το ποδόσφαιρο σάλας αλλάζει σελίδα

bannersal.JPG

Με ενέργειες της διοίκησης της ΠΕΠΣΣ και σε αγαστή συνεργασία με ΕΠΟ και ΓΓΑ, ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση του αθλήματος

Η στοχοπροσήλωση της διοίκησης της ΠΕΠΣΣ από το ξεκίνημα της θητείας της είναι η αναβάθμιση του ποδοσφαίρου σάλας στην Ελλάδα και αυτό γίνεται πράξη. Με μεθοδικές ενέργειες και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΠΟ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επιτυγχάνεται η αναγνώριση του αθλήματος.

Το futsal αναγνωρίζεται ως κλάδος άθλησης και πλέον η ΠΕΠΣΣ μετατρέπεται σε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας και ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική αναγνώριση του αθλήματος και κατ' επέκταση των σωματείων και των προπονητών που υπηρετούν το αγαπημένο μας σπορ.

Η Ένωση θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 να έχει ολοκληρώσει την αναγνώρισή της και τα σωματεία επίσης να λάβουν την αναγνώρισή τους, ώστε η σεζόν 2023-24 να μας βρει με καινούργια δεδομένα.

Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις με τον κύριο Βασίλη Κάκο της ΓΓΑ και η επιθυμία ήταν κοινή. Το ποδόσφαιρο σάλας μπαίνει σε μια νέα εποχή και αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία. Να τονιστεί, δε, πως η διαδικασία των μοριοδοτούμενων αθλημάτων δεν αλλάζει και μένει ως έχει για τα πρωταθλήμα Κ-15, Κ-16, Κ-18 και ανδρικό.

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης, σχολίασε: "Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για το ποδόσφαιρο σάλας στη χώρα μας και είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της τωρινής διοίκησης, η οποία έχει βάλει ψηλά τον πήχη και πετυχαίνει έναν έναν τους στόχους που θέτει.

Δεν θα σταματήσουμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες για όλους όσους υπηρετούν το futsal και αποδεικνύουμε με πράξεις πως ό,τι βάζουμε ως στόχο, το καταφέρνουμε. Ευχαριστούμε την ΓΓΑ και την ΕΠΟ, διότι τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συνεργασία τους. Το futsal θα μεγαλώσει και θα λάβει την αναγνώριση που αξίζει".