Ειδήσεις

Ζέρβας: "Σκληρή δουλειά και αφοσίωση"

zervasss.jpg

Ο τερματοφύλακας του Δούκα και της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Ζέρβας, μίλησε στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου

Στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ μίλησε ο διεθνής τερματοφύλακας του Δούκα, Δημήτρης Ζέρβας, μετά την κατάκτηση και του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΑΣΕΔ, ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη σεζόν για τους μπλε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Δικοί σας όλοι οι εγχώριοι τίτλοι, αξιοπρεπής πορεία στα προκριματικά του Champions League; Ποιο είναι το βήμα παραπάνω για τον Δούκα;

"Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει την φετινή επιτυχία της ομάδας εντός συνόρων καθώς καταφέραμε να κατακτήσουμε το νταμπλ σε συνδυασμό με το Super Cup στην αρχή της σεζόν και να έχουμε πανηγυρίσει 3 νίκες σε 3 διαδικασίες τελικών. Παρόλα αυτά εμένα προσωπικά με έχει πονέσει αρκετά ο αποκλεισμός στο Preliminary Round του Champions League και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο έγινε καθώς ήμασταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου και δεν καταφέραμε να το δείξουμε".

Ποιο ήταν το μυστικό της φετινής επιτυχίας;

"Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία αλλά ένα μονοπάτι που λέγεται σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Ακόμα και αυτό βέβαια δεν εξασφαλίζει την επιτυχία αλλά χωρίς αυτό δεν μπορείς καν να ελπίζεις για αυτή".

Το πρόβλημα με τον ΔΑΪΣ πώς το αντιμετωπίσατε;

"Η φετινή σεζόν για μας έχει ξεκινήσει κάπου στα μέσα Ιουλίου και τελείωσε τώρα, πάνω από 10 μήνες δηλαδή. Όταν μάθαμε για το ΔΑΪΣ, ήταν ήδη πολύ αργά για να απογοητευτούμε, οπότε έπρεπε να συνηθίσουμε την νέα πραγματικότητα και να πορευτούμε με αυτή".

Οι τίτλοι κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και εντέλει βάφτηκαν μπλε; Τύχη, ικανότητα ή και τα δύο;

"Τύχη επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι τύχη. Οι τελικοί είναι τα ματς που ο κάθε αθλητής βγάζει τον καλύτερο εαυτό του και δίνει το 1000% για να καταφέρει ν βγει κερδισμένος. Η ομάδα μου έχει βρεθεί αρκετές φορές σε αυτό το σημείο και έχει μάθει να τα δίνει όλα. Από εκεί και πέρα, η ικανότητα, το ταλέντο και η σκληρή δουλειά είναι κάτι που γέρνει την πλάστιγγα από τη μια ή από την άλλη πλευρά".

Από τη δική σου παρουσία φέτος έμεινες ικανοποιημένος;

"Προσωπικά για μένα ήταν η πιο δύσκολη σεζόν που έχω βιώσει στο άθλημα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος καθώς και με τον Δούκα αλλά και με την Εθνική καταφέραμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα και χαίρομαι που βοήθησα σε αυτό".