Ειδήσεις

Η αποτίμηση της φετινής χρονιάς

avlonitis19.jpg

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης, στέλνει τις ευχές του για τις γιορτές και κάνει αποτίμηση του έργου της Ένωσης το 2022

Η χρονιά που μας αποχαιρετά δεν ήταν εύκολη, είχε προκλήσεις, δυσκολίες και εμπόδια που έπρεπε να υπερκεράσουμε. Το πρόσημο είναι σε κάθε περίπτωση θετικό, αφού η Ένωσή μας κατάφερε να ανταπεξέλθει και να μείνει όρθια και ακμαία.

Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την αγαστή συνεργασία με όλους τους ανθρώπους που υπηρετούν την ελληνική σάλα και καταθέτουν το μεράκι και την ψυχή τους σε καθημερινή βάση για την πρόοδο του αθλήματός μας.

Προφανώς έγιναν και λάθη. Θα γίνουν και στο μέλλον. Άλλωστε, λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν προσπαθεί. Το θέμα είναι να μαθαίνεις απ' αυτά και να μην τα επαναλαμβάνεις. Τουλάχιστον, όχι σκόπιμα. Αυτό είναι το μόνο που δεν κάναμε και είμαστε υπερήφανοι για το έργο που σημείωσε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μέσα στο 2022 έγινε η χρηματοδότηση που είχε αποφασιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο και τα σωματεία μας της μεγάλης κατηγορίας πήραν μια βαθιά οικονομική ανάσα. Πετύχαμε να εντάξουμε το άθλημά μας και αυτή η χρηματοδότηση μέσω της φορολόγησης του στοιχήματος θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, έστω και μέσα από συμπληγάδες, καταφέραμε να λύσουμε το ζήτημα που προέκυψε με τη μοριοδότηση των νεαρών αθλητών, με συντονισμένες ενέργειες και διάθεση συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών, μέσα στα πλαίσια των προβλεπόμενων νόμιμων διαδικασιών.

Η Ένωση από την πλευρά της έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βρεθεί λύση και οι αθλητές της να δικαιωθούν για τους κόπους και τις θυσίες ετών. Υπήρξαν αρκετοί που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να μην απωλεσθεί η μοριοδότηση για τη φετινή χρονιά.

Επίσης, μέσα στο 2022 με ενέργειες της διοίκησής μας και σε αγαστή συνεργασία με ΕΠΟ και ΓΓΑ, άνοιξε ο δρόμος για την αναγνώριση του αθλήματος. Το futsal αναγνωρίζεται ως κλάδος άθλησης και πλέον η ΠΕΠΣΣ μετατρέπεται σε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας και ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική αναγνώριση του αθλήματος και κατ' επέκταση των σωματείων και των προπονητών που υπηρετούν το αγαπημένο μας σπορ.

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει ειδική μνεία και στην διοργάνωση του πρώτου επίσημου πρωταθλήματος γυναικών, το οποίο είναι σε εξέλιξη και για το οποίο είμαστε όλοι μας πάρα πολύ υπερήφανοι. Ήταν δέσμευσή μας και την υλοποιήσαμε.

Τέλος, ο κορονοϊός συνεχίζει να βρίσκεται στη ζωή μας, έστω και αν έχουμε επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητά μας. Εμείς από την αρχή είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα και όλα τα πρωταθλήματα να διοργανωθούν και να ολοκληρωθούν κανονικά. Με τη συνεργασία όλων πετύχαμε να μας επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο.

Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας και το 2023 να μας βρει όλους ενωμένους μαζί για την περαιτέρω άνοδο του ποδοσφαίρου σάλας. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και έχουμε πολλά πράγματα που θέλουμε ακόμα να υλοποιήσουμε!

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ
Νίκος Αυλωνίτης