Ειδήσεις

Καλά νέα για τη σάλα

ballfutsal.jpg

Την άρση απαγορεύσεων όσον αφορά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό εισηγήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συζήτησε την Παρασκευή (7/5) το πλήρες πλάνο επανέναρξης του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, το οποίο είχε επανακαταθέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Έτσι, λοιπόν, προχώρησε σε εισηγήσεις, προκειμένου να βγει ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός από τον "πάγο" που έχει μπει εδώ και αρκετούς μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τα νέα αφορούν και το ποδόσφαιρο σάλας.

Από τις 10/5/2021 θα ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Από τις 17/5 θα ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.

Από τις 07/06/2021 θα ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας (ομαδικά αθλήματα σε κλειστές εγκαταστάσεις).

Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο.

Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια. Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.

Επιπλέον:

Η ΓΓΑ θα συμπεριλάβει στις νέες διευκρινιστικές οδηγίες ειδική μνεία για την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη χρήση του κλιματισμού/εξαερισμού στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η ΓΓΑ εκδίδει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των γενικών αρχών που περιγράφονται στις αντίστοιχες ΚΥΑ.

Θα εξεταστεί η δυνατότητα οι τελικές φάσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων να γίνονται σε μορφή "φούσκας".