Ειδήσεις

Άρχισε η κατανομή των χρημάτων από το Στοίχημα

bannersal.JPG

Η αναλυτική κατανομή της προκαταβολής των 31 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα, που καταβάλλεται στα 4.808 ερασιτεχνικά σωματεία

Καταβάλλονται από σήμερα (30/12) απευθείας στα 4.808 ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων 2021 του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τα 21 από τα 31 εκατ. ευρώ της προκαταβολής, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Σ’ αυτή την α’ φάση καταβολής της προκαταβολής των 31 εκατ. ευρώ, λοιπόν, διανέμονται 20.986.471,77 ευρώ. Η Σάλα λαμβάνει το 1,5% και κάθε ομάδα της Α' Εθνικής Ανδρών παίρνει από 36.037,5 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό για κάθε κατηγορία, το οποίο κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, υπολογίζεται επί συμμετοχής τουλάχιστον 12 ομάδων. Σε περίπτωση που συμμετέχουν λιγότερες των 12 ομάδων, τότε η κατηγορία λαμβάνει αναλογικά μειωμένο ποσό, σύμφωνα με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν.

Επιπλέον, το 7% του ποσού που αναλογεί σε κάθε ερασιτεχνική κατηγορία, καταβάλλεται για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων στην αντίστοιχη Ομοσπονδία, εφόσον έχει ανταποκριθεί -με την αποστολή των απαραίτητων στοιχείων- στο σύστημα αξιολόγησης «Χίλων».

Ο υπολογισμός του ποσού που λαμβάνουν οι δικαιούχες ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν φέτος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γίνεται με βάση τις μονάδες που συγκεντρώνουν, ως εξής:

• Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίζονται σε τρεις (3) κατηγορίες δυναμικότητας:
 1η κατηγορία (Champions League, Κύπελλο Πρωταθλητριών, Euroleague κλπ).
 2η κατηγορία (Europa Cup, Κύπελλο Κυπελλούχων κλπ)
 3η κατηγορία αποτελούν λοιπές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

• Με την συμμετοχή της κάθε ομάδα λαμβάνει αυτομάτως:
 10 μονάδες για την 1η κατηγορία
 08 μονάδες για τη 2η κατηγορία
 06 μονάδες για την 3η κατηγορία

• Όσα πρωταθλήματα (π.χ., Α’ Εθνική Γυναικών, Ποδόσφαιρο Σάλας) συμμετέχουν υποχρεωτικά σε μία μόνο ευρωπαϊκή διοργάνωση και μόνο με έναν εκπρόσωπο, κατατάσσονται στην 3η κατηγορία.

• Για κάθε αγώνα στον οποίο συμμετέχει η ομάδα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, συγκεντρώνει ακόμα μία μονάδα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα 4.808 σωματεία και τη χρηματοδότησή τους βάσει των παραπάνω κατηγοριών και κριτηρίων: