Ειδήσεις

Στην Βαρσοβία η Εθνική Ανδρών

hellasprokrish.jpg

Η Εθνική βρίσκεται στη Βαρσοβία, καθώς την Δευτέρα στις 19:00 αντιμετωπίζει την Πολωνία για την πρώτη αγωνιστική  του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται στη Βαρσοβία, καθώς την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 19:00 αντιμετωπίζει την Πολωνία για την πρώτη αγωνιστική (Main Round) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal 2024.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Ζιάβας, μιλώντας στο σάιτ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τόνισε:

"Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Main Round εξαργυρώνοντάς την πρόκριση μας από τον πρώτο προκριματικό γύρο στη Μολδαβία. Συμμετέχουμε σε ένα γκρουπ 3 ομάδων με τις άλλες δυο ομάδες να βρίσκονται σε πολύ υψηλά ranking. Στην Ευρωπαϊκή κατάταξη υπάρχουν 5 γκρουπ δυναμικότητας, η Εθνική ανήκει στο τέταρτο (Νο36), η Πολωνία στο δεύτερο (Νο16) και το Αζερμπαϊτζαν στο πρώτο (Νο7).

Είναι δυο πολύ έμπειρες ομάδες, καθώς αμφότερες πριν λίγους μήνες συμμετείχαν στη τελική φάση του Euro Futsal 2022. Εμείς σε αυτές τις αναμετρήσεις θέλουμε να δοκιμάσουμε το επίπεδο της προόδου μας, να πάρουμε εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια, να παλέψουμε για βαθμό η βαθμούς. Αναγνωρίζουμε ότι το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλό, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο με τα παιδιά τα τελευταία χρόνια και θέλουμε σταδιακά να ανεβούμε στα κορυφαία γκρουπ δυναμικότητας, ώστε να έχουμε και καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον.

Οι Πολωνοί έχουν το πλεονέκτημα ότι το πρωτάθλημα τους βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση καθώς ήδη βρίσκονται στην 4η αγωνιστική ενώ το δικό μας δεν έχει αρχίσει ακόμη. Μόνo τα παιδιά του Δούκα έπαιξαν στα προκριματικά του Champions League συνεπώς δεν υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός σε πολλούς παίκτες ωστόσο θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όπως πάντα για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε απέναντι τους.

Είμαστε χαρούμενοι που έχει ανανεωθεί σημαντικά η Εθνική Ομάδα και είναι αρκετά νεανική πλέον. Το ρόστερ περιλαμβάνει 5 παιδιά που ανέβηκαν από την U-19 κάτι που δείχνει τη δουλειά και την εξέλιξη που υπάρχει. Εμείς θέλουμε με αυτό το κράμα έμπειρων και νέων παικτών να καταφέρουμε να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά το Ελληνικό Futsal".